Події
8 квітня 2020
СБУ не відкриватиме кримінальне провадження щодо згоди Єрмака на створення консультативної ради з бойовиками у Мінську, - Гончаренко
Виявляється, прямі переговори з бойовиками – це аж ніяк не підстава для кримінального правопорушення.
news-image

СБУ не буде відкривати кримінальне провадження щодо згоди Єрмака на створення консультативної ради з бойовиками у Мінську. Про це повідомив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко у телеграм.

Прийшла відповідь на моє звернення щодо неприпустимих дій Андрія Єрмака, який у березні у Мінську підписав домовленості про створення консультативної ради, куди увійдуть представники ОРДЛО, а Росія стане просто спостерігачем у процесі після 6 років гібридної війни", - пише політик.

Як пише політик, виявляється, прямі переговори з бойовиками – це аж ніяк не підстава для кримінального правопорушення.

Отже, прямі переговори з бойовиками – це аж ніяк не підстава для кримінального правопорушення. Принаймні так вважає наша СБУ. Мабуть, вони давно не дивилися новини з передової та не чули про кількість наших втрат. Війна продовжується, і ми не можемо так безвідповідально ставитися до дій зе-команди. Тим часом сам президент підписання цього протоколу називає «частиною поточної роботи щодо реалізації комплексу заходів». Що ж це за комлекс – заглядати в рота Путіну та жодним чином не перечити? Далеко підемо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова Офісу Президента України Андрій Єрмак розповів, що на переговорах у Мінську було домовлено обговорити внесення правок у Конституцію України щодо децентралізації і виборів на Донбасі з представниками окупованих територій. Втім він запевнив, що тут не мовиться про жодну легалізацію бойовиків.

Як ми писали, Володимир В'ятрович, народний депутат України, звернувся до СБУ, НАБУ і ДБР у зв'язку із тим, що Леонід Кучма та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак підписали спільно з представниками російської окупаційної адміністрації документ, який трактує Росію, країну-агресора, як гаранта-спостерігача на рівні з Німеччиною, Францією і ОБСЄ.

Читайте також:Зеленський прокоментував плівки Лероса про Єрмака