Політика
8 квітня 2020
Чергове засідання Уряду. Прямий ефір
Головна тема - "коронакриза"
news-image

Денис Шмигаль розпочав засідання Уряду.

Прем'єр зазначив, що скасування карантину буде розглянута не раніше травня

Він наголосив, що держава не залишить людей без підтримки і грошей на період карантину. 

Також Прем'єр згадав про другий етап медреформи. Зміни які проходять в лікарнях, повинні бути впроваджені з максимальною турботою про лікарів і пацієнтів. Це є пріоритетом для міністра охорони здоров'я.

Прийнято порядок денний.

Аваков заблокував рішення, яке б дозволило фінансувати іноземним організаціям громадські ради при правоохоронних органах.

Підтримали створення Ради з питань економічного розвитку України, яка об'єднає зусилля державної влади та експертного середовища.

До економічної ради під головуванням Прем'єр-міністра України увійдуть провідні фахівці та науковці.

Завданням цього органу буде напрацювання механізмів розв'язання проблемних питань у сфері економіки та створення сприятливих умов для її розвитку.

Міністерство соцполітики розробило нові рішення, покликані спростити доступ людей до отримання допомоги від держави. З 10 квітня повинна запрацювати онлайн платформа "Допомога поруч". Платформа створена для підтримки пенсіонерів, людей з інвалідністю та інших незахищених категорій громадян.

 Міністр соціальної політики України пропонує продовжити виплати соцдопомоги без повторного звернення в державні органи і здійснення оплат не виходячи з дому за ЖКГ  (у листоноші) або через телефон або гарячу лінію Укрпошти. 

Міністр охорони здоров'я вніс законопроєкт, з пропозицією, щоб була відсутня потреба деяких записів медичними працівниками в картках хворих, що зніме навантаження на лікарів під час коронавірусу. 

Також на розгляд внесено пропозицію підняти штрафи за паління трави. Зараз ця проблема як ніколи "гаряча". Горить Чорнобильська зона. Шкода, яка наноситься природі, економіці України, інфраструктурі оцінюється в мільйони гривень. Відповідальність має бути суттєвою, впевнений Прем'єр.

Пропонується розширити список товарів, що ввозяться для профілактики і лікування хворихна коронавірус. Засоби індивідуального захисту дозволять вивозити за кордон, якщо їх зробили іноземні компанії, які у нас працюють, використовують при цьому іноземну сировину і виконують раніше підписані договори з іноземними державами

Змінено порядок обсервації хворих на коронавірус. 

Якщо динаміка захворювання на коронавірус буде знижуватися, то вже на початку травня будуть вести розмову, про ослаблення карантину. Але в квітні карантин послаблювати не будуть точно. Масковий режим і дистанція будуть збережені.

Вирішено, що за обсервацію українців, які прибули з-за кордону, розраховуватимуться з місцевих бюджетів. Потім держава компенсує їм ці витрати.

Субвенції, які призначалися місцевим бюджетам на розвиток перенаправляють на боротьбу з епідемією коронавірусу.

Спортсменам для підготовки до міжнародних змагань дозволять тренуватися, але з урахуванням дотримання вимог карантину.

Також на засіданні Уряду здійснено ряд кадрових призначень та звільнень.

Зазначимо, команда інфопростору «Є!» підготувала дані відносно того, що буде з інфляцією та курсом гривні.

Також повідомляли, що Кабінет міністрів у новому законопроєкті про державний бюджет запропонує парламенту збільшити видатки на пенсійне забезпечення із 172,6 мільярда гривень до 192,3 мільярда,

Читайте також:Кабмін погіршив економічний прогноз 2020 (інфографіка)