Україна
28 лютого 2015
МЗС України: Вбивство Нємцова - невдала спроба залякати тих, хто проти свавілля
news-image

Міністерство закордонних справ України висловило щирі співчуття рідним та близьким Бориса Нємцова, усьому російському народу та звернулося до російської влади із закликом провести швидке та неупереджене розслідування вбивства опозиціонера.

Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою зовнішньополітичного відомства.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Бориса Нємцова, всьому російському народу. Закликаємо російську владу провести швидке, відкрите та неупереджене розслідування цього жахливого злочину. Його виконавці, організатори та замовники мають понести невідворотне покарання», - йдеться у заяві.

У МЗС зазначили, що звістку про зухвале вбивство в Москві Бориса Нємцова, великого друга України, російського політика та громадського діяча, одного з лідерів опозиційного руху Росії, в Україні сприйняли з великим болем.

«Впродовж багатьох років Борис Нємцов активно боровся за демократичний напрямок розвитку Росії, був невтомним захисником прав та свобод людини. Це вбивство є невдалою спробою залякати усіх тих, хто виступає проти свавілля і прагне зробити Росію демократичною, правовою і цивілізованою державою», - наголосили у відомстві.

Читайте також:Рада Європи: Убивство Нємцова - ознака "клімату ненависті та нетолерантності"