Резонанс
8 квітня 2020
Фігуранти «плівок Єрмака» розповіли, у скільки обходилися скандальні призначення
В цю суму також входило покриття витрат на експертний висновок про життєздатність конкретного проєкту від Інституту стратегічних досліджень.
news-image

Люди, які проходили співбесіди у брата голови ОПУ Дениса Єрмака, за призначення на певні посади повинні були платити до $ 100 тисяч.

Конкретну суму встановлював саме Денис Єрмак. Про це в інтерв'ю Bihus Info розповіли фігуранти скандальних "плівок" Дмитро Штанько і Сергій Шумський. 

В цю суму також входило покриття витрат на експертний висновок про життєздатність конкретного проєкту від Інституту стратегічних досліджень, кажуть співрозмовники.

Штанько і Шумський

Приходить проєкт. Для того, щоб він отримав підтвердження своєї життєздатності, адже ні я, ні Діма, ні Денис не є фахівцями до такої міри широкого плану, для цього замовляється експертиза в Інституті стратегічних досліджень. Вони проводять, вивчають проєкт і дають своє резюме. Як виявилося, ці експертизи коштують грошей", – говорить Шумський.

Він зазначив, що їх ціна є офіційно встановленою і коливається в межах 150-900 тис. гривень.

Cпівбесіди проводилися у два етапи: безпосередньо сама співбесіда та оприлюднення суми за призначення, якщо кандидат сподобався, розповідають фігуранти "плівок" . Денис Єрмак не розглядав кандидатури без "внесків", які передавалися безпосередньо йому.

Штанько каже, що оплата за призначення була своєрідним підтвердженням того, що людина "в команді".

Нагадаємо, Нардеп від Слуги народу Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави Офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

САП відкрила кримінальне провадження після публікації відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака  Денис нібито «продає» держпосади.

Також повідомляли, що після кадрових чисток в Кабміні і Генпрокуратурі олігарх Ігор Коломойський за допомогою агентури всередині фракції «Слуга народу» став розгойдувати монобільшість Зеленського.

Брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис заявляє, що як громадянин вільний зустрічатися з ким завгодно і обговорювати, що завгодно, і те, що його брат чиновник, не повинне обмежувати його права.  

В Офісі Президента України прокоментували скандал з плівками народного депутата Гео Лероса. Відповідний текст з'явився на сторінці Facebook.

Читайте також:Як брат керівника Офісу Президента продавав посади: усі подробиці від Сергія Савінцева