Події
9 квітня 2020
У Києві «замінували» Олександрівську лікарню, де лежать хворі з коронавірусом
Заявник стверджував, що заклав 5 кілограмів тротилу і о 3-й ночі 9 квітня станеться вибух.
news-image

У поліцію Києва аноніми здійснили дзвінок та розповіли про мінування Олександрівської клінічної лікарні, де лікуються хворі на Covid-19 пацієнти.

Про це пише "Київ оперативний" у Facebook.

На лінію 102 надійшов виклик про замінування 10-го корпусу Олександрівської лікарні, заявник стверджував, що він заклав 5 кілограмів тротилу і о 3-й ночі 9 квітня станеться вибух.

Ситуацію прокоментували і на сайті столичної поліції. 

У середу о 21:40 до поліції зателефонував невідомий та сказав, що в одному з корпусів лікарняного закладу закладено вибухівку. Туди виїхали вибухотехніки та кінологи. Вони встановили, що в корпусі, про замінування якого вказав невідомий, розташоване кардіологічне відділення", - повідомили правоохоронці.

За даними поліції, адміністрація лікарні прийняла рішення про переведення хворих на час перевірки в інший корпус.

Зараз поліцейські встановлюють чоловіка, який повідомив про закладення вибухівки.

Згодом стало відомо, що інформація про мінування одного з корпусів Олександрівської лікарні у Києві не підтвердилася, поліція відкрила провадження щодо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Про це розповіли у Національній поліції сьогодні, 9 квітня.

Під час перевірки будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних речовин і предметів не виявлено. На момент обстеження закладу було евакуйовано понад 100 осіб, серед яких пацієнти та медперсонал. Слідчим відділом Печерського управління поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідома неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян )Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання псевдомінера", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, 7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей.

Як ми повідомляли, у четвер, 27 лютого, у Києві "замінували" будівлю Палацу Спорту, яка розташована на Спортивній площі, а також Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду на вулиці Олександра Копиленка, 6.