Події
9 квітня 2020
Зеленському та Шмигалю робили тест на коронавірус
Тимошенко пояснив, що треба було протестувати усіх контактних осіб депутата Шахова.
news-image
Усім, хто контактував з першим інфікованим народним депутатом Сергієм Шаховим, зробили тест на коронавірус, зокрема і президенту Володимиру Зеленському та прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю «Українській правді».

Всі, хто з депутатом там перетинався, — всім зробили тестування. У тому числі прем'єр-міністру… І президенту зробили, керівнику Офісу, заступникам зробили», — розповів він.

Тимошенко пояснив, що треба було протестувати усіх контактних осіб депутата Шахова:

Тому всім зробили ПЛР-тестування для того, щоб відразу зрозуміти, що робити. Якби у нас підтвердилося з кимось, то тут уже були б інші заходи безпеки щодо карантину».

На питання, чи розроблений план на випадок, якщо президент захворіє, Тимошенко відповів що такий є, однак «зрозуміло, що виконувача обов'язків нема».

Ну, може там спікер Верховної Ради може якось виконувати обов'язки. Але президент завжди на зв'язку, тому, я думаю, що якщо, не дай Бог, щось – робота відбуватиметься у телефонному режимі», — зазначив він.

Читайте також:Богдан і весь бомонд відпочивали в Куршевелі водночас з Шаховим

Нагадаємо, про те, що депутат Шахов заразився коронавірусом, стало відомо 18 березня. 

Дружина народного депутата України Сергія Шахова від групи "Довіра", який виявився першим хворим на коронавірус на Київщині, теж підхопила вірус.

Станом на ранок 9 квітня Україні зафіксували 1892 випадки інфікування коронавірусом. З них 45 людей одужали та 57 померли. За добу зафіксували 224 нові випадки.

Читайте також:Коронавірус атакує Конча-Заспу: спливли нові прізвища захворілих VIP-ів