Події
10 квітня 2020
На Закарпатті та на Волині офіційно заборонили виходити на вулицю
Обмеження триватимуть тільки на вихідних.
news-image

Прийнято рішення про максимальне посилення карантину в Закарпатській області, жителям заборонили виходити на вулицю найближчими вихідними днями. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що відповідне рішення було прийнято на засіданні місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обмеження вводяться тільки на найближчі вихідні дні - заборонено пересування з 13:00 суботи 11 квітня до 06:00 понеділка 13 квітня.

Починаючи з 13:00 суботи 11 квітня до 06:00 понеділка 13 квітня, ви не виходите з дому, вам потрібно залишатися вдома. Так, я розумію, що в ці святкові дні ми звикли відвідувати гостей, приймати їх у себе, виходити на прогулянки. Але іншого варіанту, як бути вдома, щоб зупинити масове поширення пандемії коронавірусу, поки немає", - йдеться у зверненні голови Закарпатської ОДА Олексія Гетьманенка

Він також уточнив, що поліція в ці дні буде працювати в посиленому режимі і порушникам не вдасться уникнути штрафів.

Волинян просять не виходити з дому З 13:00 суботи до 06:00 годин понеділка 

З 11 квітня у Волинській області вводиться режим максимального обмеження пересування через коронавірус. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Як зазначається, з 13:00 суботи до 06:00 годин понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують", - заявив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 2203 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Також повідомляли, що у Київській області карантин посилять вже в ці вихідні, а в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській - вводять надзвичайні заходи.

Читайте також:МОЗ відправив перевірку в Івано-Франківську область