Події
10 квітня 2020
У Київській області суттєво посилили карантин
У Київській області, зокрема, обмежили доступ громадян до місць поховань.
news-image

Сьогодні, 10 квітня, на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, вирішили запровадити додаткові обмежувальні заходи на території Київської області. Про це повідомляє прес-служба Київської ОДА.

Для запобігання поширення коронавірусу комісія прийняла рішення:

- Рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування та перебування людей в громадських місцях у період вихідних і святкових днів (з 13:00 суботи 11 квітня 2020 року до 06:00 13 квітня 2020) та з 13:00 18 квітня 2020 до 06:00 21 квітня 2020).

- Посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, в тому числі у парках, лісопаркових зонах та в місцях масового перебування людей.

- Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах.

- Обмежити доступ громадян до місць поховань та із дотриманням правил карантину: не більш, як по двоє людей та у захисних масках.

Разом з тим, комісія прийняла рішення, що при виявленні в організованих трудових колективах хворих на коронавірус:

  • на 14 календарних днів запроваджувати протиепідемічі обмежувальні заходи до таких суб’єктів господарювання;
  • складати план ліквідації вогнища інфекційного захворювання по кожному такому суб’єкту господарювання та контролювати виконання.

Нагадаємо, екс прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та відомий антикорупціонер Віталій Шабунін прогулювались по набережній в Києві. Норми карантину вони не дотримувались так як не використовували маски в громадських місцях. Також згідно постанови Кабінету Міністрів не можна знаходитись в прибережних зонах, парках, на дитячих та спортивних майданчиках.

Також повідомляли, що до України 10 квітня прибудуть чергові рейси з-за кордону з евакуйованими громадянами через коронавірус. Серед них буде 150 киян, яких помістять на обов’язкову обсервацію.
Мер столиці Віталій Кличко під час брифінгу наголосив, що Київ облаштував бази для обсервації.

Читайте також:На Закарпатті та на Волині офіційно заборонили виходити на вулицю