Події
10 квітня 2020
В Укрзалізниці обрали нового тимчасового главу компанії: що відомо
Наглядова рада підтримала кандидатуру члена правління компанії Юрика на посаду в. о. голови "Укрзалізниці".
news-image

Наглядова рада "Укрзалізниці" (УЗ) підтримала кандидатуру Івана Юрика на посаду виконувача обов'язків голови правління компанії, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело на ринку.

Рішення про призначення повинен затвердити Кабінет Міністрів.

Юрик із червня 2019 року є членом правління УЗ, очолює в компанії стратегічний напрям залучення інвестицій і роботу з потенційними інвесторами. До цього з червня 2018 року він входив до складу наглядової ради компанії.

У 2017-2018 рр. Юрик був на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest, у 2014-2016 роках - керівник служби міністра фінансів, у 2010-2014 роках очолював представництво в Україні інвесткомпанії Blackstone.

Як повідомлялося, наглядова рада АТ "Укрзалізниця" 2 квітня відсторонила Желька Марчека, тимчасово призначеного Кабміном в.о. голови УЗ, від керівництва компанією.

Раніше профспілка "Спілка залізничників України" направила президенту Володимиру Зеленському і прем'єр-міністру Денису Шмигалю клопотання щодо розірвання договору з Марчеком у зв'язку з порушенням ним колективного договору, Кодексу законів про працю, а також закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

Як повідомляли, Наглядова рада "Укрзалізниці" ухвалила рішення про офіційний початок процесу конкурсного відбору на посаду голови правління компанії.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" розпочала підвищувати ціни за проїзд, до кінця року ціни стануть вищі на 22%.

Читайте також:«Укрзалізниця» видала своїм співробітникам маски з паперових серветок