Україна
12 квітня 2020
Головні новини тижня: обшуки та підозра Чорновол, запуск всеукраїнської школи онлайн, пожежа в Чорнобильській зоні
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Обшуки та підозра Чорновол

Держбюро розслідувань сьогодні проводило обшуки в будинку колишнього народного депутата Тетяни Чорновол. 

Потім Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання Тетяні Черновол. Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, скоєного за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Запуск всеукраїнської школи онлайн

У понеділок, 6 квітня, стартувала "Всеукраїнська школа онлайн" для всіх учнів 5-11 класів.

Як повідомила в Facebook перша леді України Олена Зеленська, більше 40 вчителів записали відеоуроки з 11 шкільних предметів

Щоранку, о 10:00, з понеділка по п'ятницю уроки транслюватимуть українські телеканали.

Всі уроки можна буде подивитися на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України в Facebook і YouTube, на Медіасервіс і інтернет-платформах "1+1 video", "ТСН.ua", "УНІАН", а також на "Megogo" і "OLL.tv", на яких уроки "Всеукраїнської школи онлайн" будуть доступні безкоштовно навіть для незареєстрованих користувачів.

Пожежа в Чорнобильській зоні

У Чорнобильські зоні восьмий день намагають загасити пожежу, але ситуація контрольована. 

Рятувальники продовжують гасити вогонь на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

Обмін полоненими до Великодня

За дорученням Президента України Володимира Зеленського українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак звернувся до учасників консультацій.

Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі».

Як ми повідомляли раніше, на Кіровоградщині лабораторним методом підтверджено 54 випадки захворювання на коронавірус, із яких 1 летальний. Серед числа хворих – 21 медик.

Читайте також: У Чорнобильській зоні понад 300 рятувальників 8 день гасять пожежу