Світ
13 квітня 2020
Країни ОПЕК+ скоротять видобуток нафти
На терміново скликаній телеконференції у неділю 12 квітня учасники поспішили укласти угоду до відкриття ринків нафти в понеділок.
news-image

Країни ОПЕК+ скоротять видобуток з квітня приблизно на 12,5 млн б / д, повідомив в інтерв'ю агентству Bloomberg міністр енергетики Саудівської Аравії, принц Абдель Азіз бен Сальман, передає interfax.

За його словами, зокрема, королівство в рамках угоди ОПЕК++ скоротить видобуток нафти до 8,5 млн б / д.

Угоду (щодо скорочення видобутку нафти - ІФ) було укладено в неділю після того, як президент США Дональд Трамп втрутився, щоб допомогти вирішити конфлікт між Саудівською Аравією і Мексикою, який поставив під загрозу договір між усіма країнами", - зазначає агентство Dow Jones.

У рамках угоди ОПЕК++ 23 країни взяли на себе зобов'язання колективно обмежити видобуток на 9,7 млн б / д. На терміново скликаній телеконференції у неділю 12 квітня учасники поспішили укласти угоду до відкриття ринків нафти в понеділок, оскільки очікували, що ціни на нафту впадуть у понеділок, якщо угоду не буде укладено.

Відповідно до угоди, оголошеної в неділю, Мексика знизить видобуток на 100 тис. б / д, що приблизно на 250 тис. б / д менше, ніж спочатку було потрібно Саудівській Аравії. Делегати повідомили агентству, що США розблокували протистояння двох країн, пообіцявши взяти на себе належні Мексиці скорочення в 300 тис. б / д.

Залишається незрозумілим, як здійснюватимуться скорочення видобутку в США, зазначає Dow Jones. Разом США, Канада і Бразилія будуть обмежувати видобуток на 3,7 млн б / д, але деякі скорочення будуть обумовлені ринковими втратами.

Раніше Саудівська Аравія оголосила нафтову війну Росії – має намір збільшити видобування нафти та знизити ціни на чорне золото.

Нагадаємо, ціни на нафту еталонних марок впали в ході азіатських торгів до мінімальних показників з лютого 2016 року.

Читайте також:ОПЕК перенесла зустріч щодо перемир'я в нафтовій війні з Росією