Світ
13 квітня 2020
В ООН закликають заборонити торгівлю дикими тваринами для запобігання епідеміям в майбутньому
За останні 60 років більшість нових захворювань, які передаються від тварини людині, з'явилося в результаті діяльності людини.
news-image

Секретар Конвенції ООН про біологічне різноманіття Елізабет Марума Мрема вказала на необхідність повсюдної заборони на торгівлю дикими тваринами, щоб не допустити спалахів нових епідемій в майбутньому, пише Інтефакс Україна.

Ми знаємо, що за останні 60 років більшість нових захворювань, які передаються від тварини людині, з'явилося в результаті діяльності людини", - сказала Мрема в інтерв'ю BBC.

За її словами, "покупка і продаж диких тварин на ринках може стати загрозою для здоров'я людей, а також для тих видів тварин, які знаходяться під загрозою зникнення".

В кінці лютого в Китаї ввели заборону на вживання в їжу м'яса диких тварин, а також заборонили нелегальну торгівлю дикими тваринами. Це сталося після того, як вчені припустили, що спалах COVID-19 пов'язана з вживанням в їжу м'яса диких тварин.

Згідно з даними порталу Worldometers, що відслідковує дані по ситуації з новим видом коронавируса, з початку спалаху в світі зареєстровано близько 1,8 млн випадків зараження. Більше 110 тис. Чоловік померли, майже 430 тис. одужали.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасове обмеження для громадян третіх країн на несуттєві поїздки в країни Європейського Союзу і Шенгенської зони до 15 травня.

Як ми повідомляли, тенденція зниження темпів зростання нових випадків коронавірусу в країнах Європи не означає, що прийшов час послабити заходи боротьби з поширенням вірусу.

Читайте також:Київ очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям у світі