Політика
13 квітня 2020
У «Слузі Народу» пояснили, як розглядатимуть 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту
Парламент налаштований ухвалити банківський законопроєкт, однак наразі його ще не розглянув профільний комітет.
news-image
16335 правок, які депутати внесли до другого читання законопроєкту, який регулює питання збанкрутілих та націоналізованих банків, депутати планують розглядати за розділами.

Про це повідомила депутатка Євгенія Кравчук у ранковому марафоні hromadske.

Очевидно, що жоден народний депутат не буде виступати за те, щоб Верховна Рада на 12 місяців, а це приблизно той термін, який потрібен для того, аби розглянути всі 16 тисяч правок, просто буде заблокована», — повідомила депутатка.

За її словами, парламент налаштований ухвалити банківський законопроєкт, однак наразі його ще не розглянув профільний комітет. Напередодні комітет лише завершив вносити правки в одну таблицю.

На скільки я знаю, то ці правки будуть групувати за статтями. Є відповідні статті Регламенту (Верховної Ради — ред.) — 119 та 45 — які дозволяють групувати схожі поправки. Якщо якась поправки з цієї групи (поправок — ред.) приймається, то решта вважаються відхиленими», — пояснила Кравчук.

Загалом до банківського законопроєкту подали рекордну кількість правок —16 335.

Раніше писали, що поки одні українці обурюються новими обмеженнями, інші - штампують тисячі поправок, щоб затягнути процес ухвалення одного законопроєкту.

Події з голосуванням нагадують злагоджену роботу вокзальних пройдисвітів: один відволікає - другий в цей момент чистить твої кишені.

Нагадаємо, Верховний суд Великої Британії відмовив у задоволенні клопотань, поданих екс-власниками Приватбанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке підтвердило юрисдикцію англійського суду розглядати позов ПриватБанку до екс-власників.

Читайте також:Разумков анонсував низку голосувань у Раді «без обговорення»