Україна
13 квітня 2020
Міністр охорони здоров’я України провів брифінг за трибуною з надписом “Залишайтеся вдома навіть на Великдень”
Брифінг МОЗ. Тези.
news-image

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів брифінг за трибуною з надписом “Залишайтеся вдома навіть на Великдень”.

Таким чином очільник МОЗ напередодні свят закликав українців дотримуватися правил карантину, який діє у всьому світі.

За результатами брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 13 квітня за минулу добу в Україні:

- зафіксовано 12 нових випадків захворювання на COVID-19 серед дітей;

- зафіксовано 85 нових випадків захворювання на коронавірус серед медичних працівників;

- госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 77 осіб, з них 1 дитина та 7 медичних працівників;

- переведено на апарати штучної вентиляції легень 3 особи;

- одужало 8 осіб (з них 4 медичні працівники та 1 дитина), померло 10 осіб.

- Більшість померлих мали супутні захворювання: цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, новоутворення, захворювання нирок і легень.

- Загалом з початку епідемії COVID-19 зафіксовано 201 підтверджений випадок захворювання на коронавірусну хворобу серед дітей та 530 підтверджених випадків серед медичних працівників.

- На найближчому засіданні Уряду буде внесено зміни до постанови щодо остаточного врегулювання питань з надбавками до заробітної плати медичних працівників.

- МОЗ України перебуває у постійному контакті з лікарями, які зараз перебувають з гуманітарною місією в Італії та які підтверджують правильність усіх протоколів, які Україна використовує в лікуванні коронавірусної хвороби.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 12 квітня в Україні 3102 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Нагадаємо, 11-річна школярка Аліса Пономаренко з Балаклії на Харківщині пошила 2 тисячі захисних масок та безкоштовно подарувала їх людям.

Президент Володимир Зеленський наголошує, що главою МОЗ призначений Володимир Степанов, пріоритетами якого є боротьба з коронавірусом та продовження медичної реформи.

Читайте також:Києво-Печерська Лавра закривається на карантин