Суспільство
13 квітня 2020
Максим Куляєв: «Випадковий» злив від головного санітарного лікаря про мільйон від Зеленського - піар на хайповій темі"
З огляду на рівень нашої дослідницької медицини в цілому, подачка в мільйон доларів - ніщо. Все одно, що сказати винайти айфон на заводі "Маяк".
news-image

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв щонайменше мільйон доларів за вакцину від коронавірусної хвороби COVID-19, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів», – розповів Ляшко нещодавно.


В тому, що це такий милий "випадковий" злив для піару від головного санітарного лікаря Віктора Ляшко, переконаний відомий політаналітик Максим Куляєв.

Що краще? Бути відвертим брехуном для піару або бути ідіотом?", - запитав Максим Куляєв в своєму facebook.

Таке запитання не безпідставне.

По-перше, створення вакцин коштує на порядок дорожче. Раніше Трамп запропонував німецькій фармкомпанії CureVac мільярд доларів, якщо вакцина буде знайдена. На що йому відповіли, що Німеччина не продається, і якщо все вдасться, то це стане надбанням людства. Це, на секундочку, в 1000 разів більше пропозиції Зеленського.! ️

По-друге, з огляду на рівень нашої дослідницької медицини в цілому, подачка в мільйон доларів - ніщо. Все одно, що сказати винайти айфон на заводі "Маяк".

По-третє, не так давно наша чудова Академія Медичних Наук (НАМН) вже пропонувала скандальну бодягу з "гівнотрав" ПРОТЕФЛАЗІД для профілактики коронавірусу. Тобто, саме в тому місці, де ймовірно могли б взяти на себе відповідальність за розробку чогось медичного, сидять упирі і відверті мразі", - аргументує Максим Куляєв.

Аналітика вражає і форма і зміст:

Відвертий "злив" для піару на хайповой темі і розуміння неможливості такого чуда. Або нерозуміння? Тут вже вибір за суспільством.

Раніше повідомляли, що міністерство цифрової трансформації спільно з міжнародними партнерами за підтримки Офісу Президента запустили онлайн-челендж, аби зібрати найкращі ідеї громадян та представників бізнесу, що допоможуть полегшити життя людей і бізнесу під час пандемії COVID-19.

Також Всесвітня організація охорони здоров'я розпочала випробування першої вакцини від коронавірусу.

Також повідомляли,що лондонські вчені пропонують людям заразитися коронавірусом й отримати за це винагороду. Таким чином вони допоможуть дослідникам розробити вакцину проти коронавірусу Covid-19.

За те, що люди погодяться захворіти, а також витримають двотижневий карантин з відповідними умовами, вони отримають 4,5 тисячі доларів.

Читайте також:Італієць свідомо порушив карантин, щоб не сидіти вдома з дружиною і доньками