Війна
14 квітня 2020
Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі
Співробітники місії заявили, що обстріл відбувся незважаючи на надані гарантії безпеки.
news-image

У підконтрольній бойовикам Ясинуватій, 13 квітня, поруч зі спостерігачами CММ ОБСЄ влучили боєприпаси. Це сталося поблизу залізничного вокзалу міста.
Четверо спостерігачів перебували біля залізничного вокзалу. Вони моніторили дотримання режиму припинення вогню для сприяння функціонування Донецької фільтрувальної станції. Про це мовиться у звіті СММ ОБСЄ.
Співробітники місії заявили, що обстріл відбувся незважаючи на надані гарантії безпеки. Зі своєї позиції спостерігачі помітили, як кулі влучили в різні місця на південь від них:

  • у зовнішню стіну будівлі вокзалу (орієнтовно за 20–50 м),
  • у землю (приблизно за 50 метрів)
  • у вагон (на відстані близько 100 метрів).

Загалом доба 13 квітня минула на Донбасі без бойових втрат для українських військових. Проросійські окупанти гатили з мінометів 82-міліметрового калібру.


Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі протягом 12 квітня, бойовики тричі обстріляли позиції Збройних сил України, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, ще один дістав бойове ураження.

Також повідомляли, що СБУ не буде відкривати кримінальне провадження щодо згоди Єрмака на створення консультативної ради з бойовиками у Мінську. 

Читайте також:Бойовики обстріляли автомобіль з журналістами