Політика
15 квітня 2020
Засідання КМУ 15 квітня
Влада закриє ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні.
news-image

Сьогодні, 15 квітня, відбулося чергове засідання Кабміну.

Було прийнято рішення про перенесення призову на строкову військову службу з квітня-травня на травень-липень.

Також українська влада вирішила закрити ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні. Аваков повідомив, що це пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею і Румунією.

Кабінет міністрів дозволив спортсменам збірних команд проводити індивідуальні тренування. Пропонується дозволити виключно індивідуальні тренування.

Зміни, що пропонуються, дозволять спортсменам збірних команд з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю проводити тренування в умовах карантину…", - розповів міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

З 1 травня 2020 року запроваджується спеціальне мито на імпорт російського вугілля на рівні 65%. 

Кабінет міністрів України розширив програму "Доступні кредити "5-7-9" для підтримки мікро- та малого бізнесу у зв’язку з поширенням коронавірусу на території країни.

Отримати державну фінансову підтримку відтепер можуть суб’єкти будь-якої діяльності з річним доходом до 100 млн грн", - розповіли у Кабінеті Міністрів України.

Очільник Уряду зазначив, що одним з пріоритетів сьогодні є підтримка мікро- та малого підприємництва.

Українці не мають втрачати роботу. Для цього Уряд працює над збереженням робочих місць. Мінекономіки та Мінфін запропонували ряд програм по кредитній підтримці малого і мікробізнесу, які будуть полягати у забезпеченні як видачі нових кредитів, так і рефінансуванні діючих кредитів з нульовою відсотковою ставкою з відтермінуванням погашенням тіла кредиту. Тобто це фактично так звані кредитні канікули, які ми будемо готові забезпечити», – зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, фактичним інструментом виконання цієї програми стане кредитна програма, ініційована Президентом України «5-7-9».

Прем’єр-міністр наголосив, що кредитні програми допоможуть українському мікро- та малому бізнесу витримати важкі економічні умови під час карантину. А також стануть запорукою збереження робочих місць. Адже основна умова кредитної програми – це збереження не менше 80% робочих місць у малому і мікробізнесі.

Окремо очільник Уряду подякував вогнеборцям та рятувальникам, які вдень і вночі борються з пожежами, спричиненими людською недбалістю.

Денис Шмигаль додав, що на сьогодні кількість безробітних збільшилася в 10 разів, і саме зараз вирішуються питання фінансової допомоги українцям у зв'язку із запровадженими карантинними заходами. 

Прем’єр-міністр доручив Мінекономіки надати центрам зайнятості всі інструкції, щоб пришвидшити виплату людям допомоги по тимчасовому безробіттю.

Уряд спростив процедуру подання документів до центрів зайнятості, тому закликаємо усіх, хто втратив роботу в період карантину, реєструватися і надалі", - сказав Шмигаль.

Наостанок прем’єр-міністр закликав українців на Великодні свята залишатися вдома задля збереження здоров’я та життя себе та своїх близьких.

Раніше писали, що поки одні українці обурюються новими обмеженнями, інші - штампують тисячі поправок, щоб затягнути процес ухвалення одного законопроєкту.

Події з голосуванням нагадують злагоджену роботу вокзальних пройдисвітів: один відволікає - другий в цей момент чистить твої кишені.

Нагадаємо, Верховний суд Великої Британії відмовив у задоволенні клопотань, поданих екс-власниками Приватбанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке підтвердило юрисдикцію англійського суду розглядати позов ПриватБанку до екс-власників.

Читайте також:Андрій Рева: «Був час коли фермерів знищували, тепер держава повинна їх виростити знов»