Події
15 квітня 2020
ПриватБанк остаточно програв офшорам Суркісів апеляцію на 250 млн доларів
Депозити офшорів потрапили під конвертацію в акції при націоналізації ПриватБанку
news-image

Київський апеляційний суд відхилив скаргу "ПриватБанку" і підтвердив рішення Печерського райсуду про стягнення 250 млн доларів на користь офшорних компаній бізнесменів Григорія і Ігоря Суркісів. Про це на онлайн-брифінгу заявив юрист "ПриватБанку" Андрій Пожидаєв, пише «Є!»  з посиланням на rbc.ua.            

За його словами, з урахуванням того, що позиції банку і офшорів заслуховували на минулому засіданні, сьогодні з аргументами виступили представники Кабміну.

Вони стали на бік" ПриватБанку ", додатково був заявлений аргумент, що суддя Підпалий (суддя Печерського райсуду Києва В'ячеслав Підпалий, - ред.) Не міг розглядати цю справу ... Судді вийшли з рішенням про те, щоб апеляційну скаргу" ПриватБанку "відхилити, рішення судді Підпалого залишити в силі ", - зазначив Пожидаєв.

Він уточнив, що за невиконання ухвали суду банку будуть загрожувати штрафи і кримінальні справи.

В березні Печерський райсуд зобов'язав "ПриватБанк" виплатити ці кошти офшорам Суркісів. Зокрема, суд підтвердив обов'язок банку виконати умови депозитних договорів з кіпрськими компаніями, які належать братам Суркісам. В рамках націоналізації кошти цих підприємств потрапили під операцію bail-in - примусову конвертацію в акції банку.

Читайте також: У «Слузі Народу» пояснили, як розглядатимуть 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту.

Читайте також:Засідання КМУ 15 квітня