Україна
16 квітня 2020
Найголовніше за день: 397 нових випадків COVID-19 за добу, обмін полоненими та прийняття Радою законодавчих змін
Читайте про найголовніші події дня, 16 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 квітня.

397 нових випадків COVID-19 за добу

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

У Рівненській обласній лікарні станом на вечір 15 квітня на COVID-19 захворіли 32 медика

В Івано-Франківській області коронавірусною інфекцією Covid-19 заразилися 69 медпрацівників, з них 25 лікарів.

Обмін полоненими 

Автобус з утримуваними угрупованням «ДНР» людьми прибув до контрольно-пропускного пункту «Горлівка», де повинен сьогодні пройти обмін полоненими з українською стороною.

Автобус з утримуваними супроводжує "поліція республіки". За попередніми даними, обмін повинен стартувати о 8:00. За даними терористів, представники "силових відомств" і ОБСЄ вже прибули на місце передачі полонених.

Прийняття Радою законодавчих змін

Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 2653, який дозволяє Кабміну визначати території та адміністративні центри територіальних громад. За проголосували 264 народних депутати. Таким чином, законом вносяться зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Рада прийняла зміни до регламенту, які зупиняють «поправковий спам». Депутати проголосували у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до свого регламенту.

 

Як стало відомо, в Укрпошті працівникам пригрозили примусовою відпусткою у разі відвідин церкви на Великдень.

На фоні карантину виникла проблема забезпечення ліками хворих на епілепсію, в тому числі, для 20 тис. дітей. У МОЗ домовляються з постачальниками, також у країні виробляють вітчизняні ліки

Нагадаємо, за даними Національного банку України, на ринку праці зникли майже всі нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти існуючі робочі місця.

Читайте також:Українці на Великдень можуть долучитися до церковних служінь онлайн