Світ
16 квітня 2020
У Європі вже близько 1 млн випадків COVID-19, найближчі тижні стануть «критичними» - ВООЗ
Це означає, що близько 50% світових випадків COVID-19 припадає саме на Європу, повідомив Клюге.
news-image

В даний час у Європі число випадків COVID-19 наближається до 1 мільйона, у регіоні "лютує" пандемія. Про це заявив у четвер директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге, передає УНН із посиланням на Reuters.

Число випадків по всьому регіону продовжує зростати. За останні 10 днів кількість випадків, зареєстрованих в Європі, майже подвоїлася i наблизилася до 1 мільйону", - заявив він.

Це означає, що близько 50% світових випадків COVID-19 припадає саме на Європу, повідомив Клюге. За його словами, в результаті епідемії в Європі померло понад 84 тис. осіб.

Грозові хмари цієї пандемії все ще сильно нависають над європейським регіоном", - сказав Клюге.

У той час як деякі країни вступають у період, коли вони можуть поступово послаблювати обмеження, "швидкого повернення до нормального життя не існує", підкреслив він.

США наразі припиняють фінансувати Всесвітню організацію охорони здоров'я. Про це президент Дональд Трамп заявив у ніч на 15 квітня. Мовляв, Вашингтон повинен дослідити, чи правильно ВООЗ реагувала на пандемію COVID-19.

Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я нагадує людям, що вживання алкоголю не захищає їх від COVID-19, і закликає уряди обмежити його споживання.

Читайте також:Данія першою у Європі відкрила дитсадки і початкові школи після карантину