Політика
16 квітня 2020
Рада дозволила Кабміну визначати території та адміністративні центри територіальних громад
Законом вносяться зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".
news-image

Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 2653, який дозволяє Кабміну визначати території та адміністративні центри територіальних громад. За проголосували 264 народних депутати.

Таким чином, законом вносяться зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

На законодавчому рівні Кабінету міністрів України надається право приймати рішення щодо визначення адміністративних центрів територіальних громад і територій територіальних громад, а також подавати до Верховної Ради України проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів.

Це дасть можливість завершити процес формування спроможних територіальних громад і утворити райони, які відповідають європейським вимогам і стандартам формування територіальних одиниць", - йдеться в пояснювальній записці.

У законі говориться, що в 2020 році перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та голів територіальних громад відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами 2020 року.

Нагадаємо, Верховна Рада України розпочала позачергове засідання. Після чого, за проханням двох фракцій, голова ВРУ Дмитро Разумков попросив голів фракцій зібратися у своєму кабінеті. Так, голова ВРУ Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання. У залі зареєструвалися 332 народних депутатів України. Після чого представники Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” та депутатської групи “За майбутнє” замінили виступ на перерву.

Також Верховна Рада проголосувала у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до свого регламенту

Раніше стало відомо, що Нефьодов вибив собі і своїм заступникам надбавки до 600 % окладу, незважаючи на дикі недобори митниці.

Читайте також:Позови на незаконність карантинних обмежень почали подавати до суду