Суспільство
17 квітня 2020
ПЦУ може не отримати благодатний вогонь цього року – Епіфаній
Епіфаній пропонував керівництву країни привезти благодатний вогонь для всіх церков разом.
news-image

Православна церква України може не отримати благодатний вогонь цього року до великодніх свят.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив настоятель ПЦУ Епіфаній.

За його словами, були пропозиції найняти чартер і таким чином привезти благодатний вогонь до України.

Але я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь», – пояснив Епіфаній.

При цьому митрополит зазначив, що пропонував керівництву країни та поліції привезти благодатний вогонь для всіх церков разом.

Напередодні посольство Ізраїлю в Україні повідомило, що через коронавірус цьогоріч сходження благодатного вогню в Єрусалимі відбудеться без присутності паломників та з обмеженою кількістю учасників.

Нагадаємо, Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній та митрополит Київський, предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликали вірян святкувати Великдень вдома і не наражати себе та близьких на небезпеку.

Депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський звернувся до правоохоронців щодо необхідності притягнення до відповідальності керівництва Почаївської Лаври, яке свідомо замовчує масові захворювання ченців на коронавірус, чим фактично сприяє його вільному поширенню серед вірян та мешканців міста Почаєва.

Читайте також:Труна в мішку, гробарі – в спецкостюмах: як поховали монаха Нектарія з лаври