Події
20 квітня 2020
Російська церква не заборонила служіння на Великдень тільки в Україні - Смолій
Російська православна церква не заборонила Великодні служіння лише в Україні
news-image

Російська православна церква не заборонила Великодні служіння лише в Україні. 

Про це в ефірі "Прямого" заявив політичний експерт Андрій Смолій, пише «Є!».

На жаль, вони (РПЦ, - ред.) не заборонили, по суті, лише на території України. Тобто всі інші митрополії, які знаходяться під керівництвом Російської православної церкви, це ж не лише Україна, вони мають митрополії в різних країнах, зокрема, пострадянського простору, але, по суті, скрізь є заборона, - заявив Смолій.

Він наголосив, що в Україні немає заборони на Великодні служіння РПЦ.

Насправді, складається таке враження, що Російська православна церква в Україні знаходиться в опозиції до нашої держави, в опозиції до наших українських законів, в опозиції до здорового глузду. Ми прекрасно розуміємо, що є частина людей, яка дійсно хоче відвідати храми, церкви, але зараз в Україні діють закони, зараз в Україні діє карантин. Чому в такому випадку якогось спортсмена штрафують на 17 тисяч гривень, бабцю, яка торгує помідорами чи яйцями штрафують на 17 тисяч гривень, а виникає питання чому цей карантин і ці розпорядження, і ці укази влади не є рівними для всіх категорій населення. Чому величезна кількість населення, в тому числі й представники Московського патріархату ігнорують карантин, який є зараз в Україні?, - додав Смолій.

Він переконаний, що заклики й фактично організація оцих масових заходів під час карантину, насправді, це абсолютно криміналізована стаття.

Це кримінальна стаття, яка передбачає до шести років позбавлення волі за масове інфікування людей під час епідемії коронавірусу. Тому насправді ми побачили, по суті, сплановану диверсію РПЦ проти України на Вербну неділю і на Великодні свята. Воно виглядає так. Інакше виправдати не виконання законів не можливо. І зокрема те, що РПЦ не забороняла, попри пандемію коронавірусу, в Україні проводити, власне, богослужіння з масовим залученням людей на Великдень ще раз це підтверджує, що, по суті, ми маємо справу з такою цілеспрямованою гібридною атакою Росії проти України навіть зараз в пандемію коронавірусу, - резюмував Смолій.
Читайте також: В Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали