Україна
21 квітня 2020
В окупованих Криму та Донбасі масштабний спалах коронавірусу, регіони стали «чорною дірою» — дипломат
Крим і Донбас є «чорною дірою», де не діють українські закони і немає представників міжнародних організацій.
news-image

Посол України в Чехії Євген Перебийніс заявив, що в анексованому Криму і ОРДЛО ситуація з коронавірусомдуже серйозна, окупаційні адміністрації замовчують реальний стан справ.

Про це Перебийніс заявив в інтерв'ю Чеському Радіо Plus, повідомляє nv.ua.

У нас є джерела в Криму і на Донбасі, які вказують, що ситуація з пандемією там дуже серйозна. На жаль, окупаційні адміністрації замовчують це, але ми знаємо, що там сотні заражених і померлих», — заявив дипломат.

За словами Перебийніса, Крим і Донбас є «чорною дірою», де не діють українські закони і немає представників міжнародних організацій.

Росія не дозволяє доступ експертам, а економічна ситуація там дуже погана… Ось чому ці території перебувають у набагато більшій небезпеці, ніж підконтрольні уряду», — додав посол.

Перебийніс додав, що разом з партнерами в ЄС Україна вимагає від РФ виконати Мінські домовленості, припинити обстріли і дати міжнародним експертам і лікарям доступ на окуповану територію.

Кілька днів тому Україна направила Російській Федерації офіційну ноту, в якій нагадувалося, що «згідно з міжнародними домовленостями країна-окупант зобов’язана піклуватися про жителів на окупованій території», — сказав дипломат.

Згідно з офіційною статистикою Міністерства охорони здоров’я РФ, всього в окупованому Криму 46 підтверджених випадків COVID-19, 23 пацієнта вилікувалися, 23 — продовжують лікування.

Так званий «глава» окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов вже вимагав від росіян відмовитися від поїздок на півострів.

У самій Росії за минулу добу виявили 5642 нових випадків зараження коронавірусом, загальна кількість інфікованих досягла 52 763 осіб.

РФ стала одним з лідерів у світі за темпами поширення коронавірусу.

Нагадаємо, ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник підписав "указ", яким перейменував Луганськ на Ворошиловград.

Деякі італійці отримали від своїх російських знайомих запрошення записати проросійські пости та опублікувати у соцмережах в обмін на гроші. У Посольстві РФ назвали це "шахрайською провокацією".

Читайте також:ЄС звинуватив Росію в черговому порушенні міжнародного права в Криму