Суспільство
21 квітня 2020
Єврокомісія ще готує рекомендації щодо відновлення подорожей влітку
Європейська комісія перебуває у процесі підготовки рекомендацій щодо можливості відновлення подорожей у межах ЄС цього літа.
news-image

Європейська комісія перебуває у процесі підготовки рекомендацій щодо можливості відновлення подорожей у межах ЄС цього літа.

Як повідомляє кореспондент Європейської правди, про це у вівторок на брифінгу в Брюсселі заявив речник Європейської комісії Ерік Мамер. 

У дорожній карті щодо пом’якшення карантинних обмежень ми говорили, що у майбутньому виступимо з керівництвом щодо того, як відновити подорожі в межах ЄС. Наразі ми готуємо їх", - повідомив представник Єврокомісії.

Він зазначив, що ЄС закликає країни-члени обговорювати між собою шлях пом’якшення подорожей у майбутньому. 

Ми шукаємо розумне рішення, щоб, зокрема, у майбутній літній сезон мати єдиний європейський підхід, раціональний для кожного. Звісно, беручи до уваги місцеві умови", - сказав Мамер.

Він нагадав, що ЄС офіційно визначив три критерії для зняття карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Кожна країна-член повинна застосовувати ці критерії, вживаючи кроки для пом’якшення обмежень", - резюмував Мамер.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа.

Раніше ми писали, Туреччина рекомендує бізнесу перенести початок туристичного сезону.

До речі, Маша Єфросиніна розкритикувала українців за безвідповідальне ставлення до карантину.

Читайте також:В Єгипті запустили безкоштовні онлайн-подорожі гробницями та визначними пам'ятками