Суспільство
21 квітня 2020
Укрзалізниця може перевести своїх працівників на 4-денний робочий тиждень
Правління Укрзалізниці розглядає можливість переведення працівників компанії на 4-денний робочий тиждень з 1 липня 2020 року.
news-image

Правління Укрзалізниці розглядає можливість переведення працівників компанії на 4-денний робочий тиждень з 1 липня 2020 року, у разі, якщо епідемія COVID-19 продовжиться.

Про це повідомив голова правління компанії Шевкі Аджунер за підсумками засідання правління Укрзалізниці, пише Громадське.

Ситуація в країні і в світі різко і швидко змінюється. Ось чому Укрзалізниця вже розглядає подальші заходи, які, при необхідності, будуть втілені. Це, наприклад, можливість запровадити з 1 липня часткову зайнятість для працівників п’ятиденних робочих тижнів», — повідомив Аджунер.

Окрім пандемії коронавірусу, ще однією причиною переведення працівників на 4-денний робочий тиждень є фінансовий стан Укрзалізниці. Зокрема, напередодні S&P знизила кредитний рейтинг компанії до рівня «ССС» через занепокоєння щодо можливостей УЗ вчасно розрахуватися за своїми боргами.

Крім того, компанія тимчасово призупинила комісійний розгляд питань щодо одноразових заохочень, доплат, надбавок, компенсацій оренди житла, тощо для працівників», — додають в Укрзалізниці.

Підтримати компанію вже пообіцяли в уряді. На це можуть витратити 4-5 мільярдів гривень з 2,9 мільярда доларів, які Нафтогаз отримав від Газпрому наприкінці 2019 року в межах газових домовленостей.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України роз'яснило, кому збільшили розмір мінімальної допомоги по безробіттю на період карантину через пандемію коронавірусу

Раніше команда інфопростору «Є!» зібрала дані на чому економлять українці під час карантину.

За даними Національного банку України, на ринку праці зникли майже всі нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти існуючі робочі місця.

Читайте також:Робота допомагає зберегти кращий психологічний стан під час ізоляції — дослідження