Суспільство
22 квітня 2020
Українцям на період карантину пропонуватимуть роботу із зарплатою 6-8 тисяч гривень
Кабмін працює над створенням 500 тисяч робочих місць, які "дадуть можливість людині місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень" і "заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти".
news-image

Українцям пропонуватимуть роботу на період карантину з оплатою праці до 8 тис. гривень. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, Шмигаль нагадав, що Кабмін працює над створенням 500 тисяч робочих місць, які "дадуть можливість людині місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень" і "заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти".

Зокрема, мова йде про роботу в соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Також очільник уряду згадав і про "Велике будівництво", де, за його словами, близько 170 тисяч робочих місць і ще близько 150 тисяч - в супутніх сферах.

От у нас є шанс створити декілька сотень тисяч робочих місць, не те що цього року, а буквально вже в ці місяць-півтори...Недорогих (робочих місць, - ред.). Можу сказати умовно, поки ми ще рахуємо, але сума коливається 6000-8000 гривень", - сказав він.

Як приклад, він зазначив, що українцям можуть запропонувати класти бруківку чи бути озеленювачем.

Нагадаємо, правління Укрзалізниці розглядає можливість переведення працівників компанії на 4-денний робочий тиждень з 1 липня 2020 року, у разі, якщо епідемія COVID-19 продовжиться.

Раніше команда інфопростору «Є!» зібрала дані на чому економлять українці під час карантину.

За даними Національного банку України, на ринку праці зникли майже всі нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти існуючі робочі місця.

Читайте також:Робота допомагає зберегти кращий психологічний стан під час ізоляції — дослідження