Події
23 квітня 2020
Шахтарі готуються йти до Києва на акції протесту
95% вугільної промисловості зупинено.
news-image

Шахтарі збираються їхати до Києва на акції протесту через зупинку вугільної промисловості країни.

Про це заявив народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП, що ініціював депутат Сергій Нагорняк у зв'язку з кризою в енергогалузі. 

95% вугільної промисловості зупинено. Це критична ситуація для 65 міст і людей, які там живуть. Шахтарі збираються йти на Київ. Ніхто цього не терпітиме», – сказав Волинець.


Раніше Михайло Волинець заявляв, що енергетична криза та зупинка вугільної галузі України була спровокована діями голови парламентського комітету Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнував вітчизняний енергетичний комплекс.


Нагадаємо, гендиректор ДТЕК Максим Тімченко раніше повідомив, що через кризу в енергетиці з 20 квітня ДТЕК призупиняє роботу 10 шахт і допоміжних підприємств об'єднання «ДТЕК Павлоградвугілля», збагачувальні фабрики «Павлоградська», «Добропільська», «Курахівська», а також Першотравенський ремонтно-механічний завод і Науково-виробничий центр ДТЕК. На цих підприємствах працює майже 22 800 осіб.

Читайте також:Шахтарі Львівщини анонсували перекриття дороги через затримки зарплат