Падіння цін на продукти зупинилося через Великдень
Напередодні Великодня, 19 квітня, падіння цін на продукти уповільнилося, а ціни на деякі категорії продуктів, наприклад на яйця, — зросли.
news-image
За даними НБУ, напередодні Великодня, 19 квітня, падіння цін на продукти уповільнилося, а ціни на деякі категорії продуктів, наприклад на яйця, — зросли.

Про це йдеться у звіті  24 квітня.

Незвично себе поводили й ціни на Великдень. Зазвичай в цей період продукти харчування дорожчають, але не цього разу. З одного боку, трішки зросли ціни на яйця та свинину. Але подешевшали овочі борщового набору, лимони, часник. Стабільними були також ціни побутову техніку, товари особистого догляду, а ціни на паливо та ліки навіть знизилися", - йдеться у повідомленні.

Третій тиждень поспіль в Україні падають ціни на ліки. Падають також ціни на пальне (під впливом падіння світових цін на нафту).

Цікаво, що попри падіння цін на пальне, вартість послуг із доставки їжі навпаки подорожчала — на менш ніж 2% від початку року.

Нагадаємо, у квітні 2020 року оптова ціна на газ для потреб населення знизилась до 2,9 грн за кубометр, що на 15% менше, ніж у березні та на 38%, починаючи з січня.

Кабінет міністрів України на засіданні 22 квітня має намір ввести державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючи засоби, а також на засоби індивідуального захисту. Про це йдеться в проекті постанови уряду "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення".

Читайте також:Після «чорного» понеділка ціни на нафту знову впали