Світ
27 квітня 2020
Найбільша у світі нафтова комнанія Saudi Aramco скорочує видобуток - ЗМІ
Про намір достроково почати виконувати угоду ОПЕК+, яка повинна знизити дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку, говорили раніше також Кувейт, Алжир, Нігерія.
news-image
Найбільша за видобутком і запасами нафти компанія світу Saudi Aramco почала скорочувати видобуток цього тижня - до 1 травня, спільної дати зниження виробництва, про яку раніше домовилися 23 країни ОПЕК+.

Про це повідомляє ukrinform з посиланням на Bloomberg.

Aramco почала скорочувати виробництво приблизно з 12 мільйонів барелів на добу до передбачених її зобов'язаннями 8,5 млн барелів на день», - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерела, компанія, ймовірно, може досягти цього цільового рівня дещо раніше 1 травня.

Про намір достроково почати виконувати угоду ОПЕК+, яка повинна знизити дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку, говорили раніше також Кувейт, Алжир, Нігерія.

Загальний обсяг зниження в рамках ОПЕК + повинен скласти 9,7 млн барелів.

Виробництво нафти в світі становить близько 100 млн барелів на добу, в той же час попит на неї в умовах, коли 2/3 населення Землі перебувають в ізоляції, може впасти до 70 млн.

Ціни на нафту знижуються в понеділок через побоюваннях інвесторів, що збереження надлишку пропозиції призведе до вичерпання потужностей для зберігання сировини та викличе новий обвал цін на ф'ючерси.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 23,81 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 24,84 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів (,81).

Раніше повідомляли, що ціни на нафту продемонстрували обвал. Вартість WTI впала на 30% – до ,20, а Brent опустилася нижче за за барель.

Зазначалось, що йде крах Росії: нафта стрімко обвалилася.

Читайте також:Країни ОПЕК+ скоротять видобуток нафти