Україна очікує у 2020 р. два транші від МВФ по $ 1,75 млрд, обговорює подальше збільшення суми траншів
Україна очікує у 2020 році два транші від Міжнародного валютного фонду.
news-image

Україна очікує у 2020 році два транші від Міжнародного валютного фонду (МВФ) по $ 1,75 млрд і обговорює подальше збільшення суми траншів, однак за програмами щодо боротьби з коронавірусом переговорів не проводить, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко виданню Інтерфакс Україна.

Очікуються до кінця року (це предмет дискусії, ми хочемо цю суму збільшити) $ 3,5 млрд. Ідеться про два транші - $ 1,75 млрд і $ 1,75 млрд", - сказав він на онлайн-засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики в понеділок.

Марченко нагадав депутатам: для подальшої співпраці потрібно ухвалити законопроект про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

Україна працює над структурною програмою EFF, щодо окремої кредитної лінії ми не зверталися. Тобто ми вважаємо, що за структурною програмою можемо отримати всю необхідну нам допомогу", - сказав міністр, коментуючи можливість укладення угоди за так званою антиепідеміологічною програмою.

Нагадаємо, у центрі економічної стратегії заявили, що профінансувати оновлений дефіцит бюджету в розмірі 7,5% ВВП можливо лише за допомогою МВФ.

Також стало відомо, що починаючи з 28 квітня 2020 року в Україні зміняться правила грошових переказів

Читайте також:Виплати медикам на час епідемії коронавірусу (інфографіка)