НБУ і Кабмін до травня представлять програми іпотеки за ставкою до 10% і пільгових кредитів малому бізнесу на виплату зарплати
Зеленський схвалив рішення Національного банку України знизити облікову ставку до 8%.
news-image

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що поточного тижня Кабінет Міністрів України і Національний банк України мають представити програми іпотеки для населення за ставкою близько 10% і кредитів малому бізнесу за низькою ставкою для виплати зарплат працівникам.

Серед іншого, цього тижня уряд і НБУ мають представити дві важливі програми. Перша - це іпотека для населення за ставкою близько 10%. Друга - це кредити малому бізнесу за низькою ставкою для виплати заробітних плат своїм працівникам", - сказав він у відеозверненні до українців у понеділок.

Зеленський схвалив рішення Національного банку України знизити облікову ставку до 8%. "Це дає банкам можливість знизити ставки за кредитами, і для бізнесу, і для населення. Тепер м'яч на їхньому боці, тому всі ми з нетерпінням очікуємо такого рішення", - зазначив він.

 

Нагадаємо, Європейська комісія оголосила про рішення надати Україні 1 мільярд 200 мільйонів євро підтримки під час пандемії COVID-19.

На період надзвичайної ситуації Уряд Дениса Шмигаля повертається до державного регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби.

Читайте також:Кабмін виділив 6 мільярдів на допомогу з безробіття