Політика
28 квітня 2020
Усе більше депутатів зі «Слуги народу» схиляються до того, щоб підтримати призначення Саакашвілі на посаду віце-прем'єра
В разі якщо президент України Володимир Зеленський звернеться до депутатів із проханням підтримати кандидатуру Саакашвілі, підтримка ще зростатиме.
news-image

Усе більше народних депутатів фракції "Слуга народу" схиляються до того, щоб підтримати кандидатуру колишнього президента Грузії (2004-2013 рр.), екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ, повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, пише interfax.

Загалом, я сказав би, що тенденція на збільшення є", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна-24" в понеділок увечері.

Крім того, за словами Корнієнка, в разі якщо президент України Володимир Зеленський звернеться до депутатів із проханням підтримати кандидатуру Саакашвілі, підтримка ще зростатиме.

Звісно, якщо Володимир Олександрович безпосередньо до нас звернеться, я думаю, що багато людей визначаться вже остаточно", - сказав нардеп.

Корнієнко також уточнив, що особисто він підтримуватиме кандидатуру Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра.

Я думаю, що Україні зараз точно не завадить, а може, допоможе такий потужний політик із такими зв'язками у світі, яким є Міхеіл Саакашвілі", - наголосив він.

Раніше Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook, що отримав пропозицію стати віце-прем'єр-міністром з реформ у Кабінеті Міністрів України.

Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з реформ. Я також мав дуже змістовну й корисну розмову з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді", - написав він.

Потім він зустрівся з членами фракції "Слуга народу".

Також повідомляли, що можливе призначення колишнього президента Грузії й ексголови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на посаду віцепрем’єр-міністра України з реформ може бути сприйняте у Тбілісі як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнерства крок, заявив посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе.

В свою чергу глава парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія прокоментував можливе ускладнення україно-грузинських відносин у випадку призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем’єра. Він називає ультиматуми грузинських політиків «політичним тиском» та неповагою до суверенітету України.

Читайте також:Чому саме зараз знадобилися Зеленському послуги Саакашвілі: усі деталі від Сергія Савінцева