Події
28 квітня 2020
Венедіктова відреагувала на протести під її будинком
Вона не вважає учасників акції правозахисниками та запитує їх, чи вони дійсно хочуть правди.
news-image

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова прокоментувала ситуацію, яка виникла 27 квітня, коли ініціативна група "Хто замовив Катю Гадзюк?" організувала протести під Офісом Президента та будинком самої Венедіктової.

Вона не вважає учасників акції правозахисниками та запитує їх, чи вони дійсно хочуть правди.

Свою реакцію на події 27 квітня, пов'язані зі справою про вбивство Катерини Гандзюк, Ірина Венедіктова оприлюднила у фейсбуці.

Генеральний прокурор не вважає учасників протестів правозахисниками та дивується, чому активісти не довіряють слідству, прокуратурі та суду.

Правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють в пісочниці, не лякають пенсіонерів. Правозахисники – це зовсім про інше, – написала Венедіктова.

Вона звернула увагу на те, що слідство тривало два роки, у справі – 55 томів, а слідчих та прокурорів у ній – "в рази більше, ніж кількість осіб із фаєрами". 

Ви хочете правди? Почався процес ознайомлення з матеріалами слідства", – підсумувала свій пост очільниця Офісу генпрокурора.
 
Зазначимо, 27 квітня СБУ повідомила, що під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Катерини Гандзюк.
 
Головними підозрюваними у справі є голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер (в Офісі генпрокурора кажуть: в суді доводитимуть, що "саме цей чиновник замовив вчинення злочину") та Олексій Левін.
 
Попри все це активісти вважають такий поспіх спробою "злити справу". Тож цього ж дня, 27 квітня, вони прийшли з протестами до будівлі Офісу Президента.
 
Згодом протестувальники пішли з палаючими фаєрами до будинку Ірини Венедіктової, яка, на думку учасників акції, за 40 днів розвалила справу про вбивство Катерини Гандзюк.
 
 
Раніше повідомляли, що Віктор Гандзюк, батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк, повідомив про тиск на нього зі сторони генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.
 
Читайте також:Венедіктова завела справу проти Порошенка