Суспільство
28 квітня 2020
Українці все частіше виходять з дому попри карантин – опитування
Опитування показало, що чим менше респонденти дивляться новини, тим частіше виходять з дому під час карантину.
news-image

Кількість українців, які попри карантинні заходи виходять із дому кілька разів на день, значно зросла в останні тижні. Про це стало відомо з результатів опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Попри карантин, 29% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 23% – один раз на день. Водночас 37% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 11% – взагалі намагаються не виходити", - йдеться у повідомленні.
 
 
 

Варто зауважити, що частіше перебувають вдома жінки, найстарші та найбідніші опитані. Чим менше респонденти дивляться новини, тим частіше виходять з дому під час карантину.

Дослідження проходило 24-25 квітня серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів соціологи опитали 1200 респондентів.

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 2,8%.

Нагадаємо, чоловік розповідає, що вже зазнав збитків на понад двадцять тисяч доларів. Власник тюльпанового поля через карантин не зміг влаштувати традиційний квітковий фестиваль, тож вирішив хоча б спробувати врятувати цибулинки і знищив 2 мільйони квітів.

Як ми писали, Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19.

Читайте також:У центрі Києва у карантин продовжує працювати ресторан нардепа Тищенка