Резонанс
28 квітня 2020
Такер Карлсон, Кеті Аре та Джордан Пітерсон про токсичну мужність. Вперше українською
Інфопростором «Є!» зроблено україномовну версію та озвучено розмову про токсичну мужність.
news-image

Інфопростором «Є!» зроблено україномовну версію та озвучено розмову канадського психолога Джордан Бернт Пітерсона, американського політичного коментатора Такер Свонсон Макнір Карлсона із власницею журналу «Католіна», ліберальним експертом Кеті Аре про токсичну мужність.

Джордан Бернт Пітерсон (англ. Jordan Bernt Peterson; нар. 12 червня 1962) — канадський клінічний психолог і професор психології Торонтського університету. Основними галузями досліджень Пітерсона є патопсихологія, соціальна психологія та психологія особистості, окрему цікавість для нього становить психологія релігійних та ідеологічних вірувань, а також оцінювання та покращення особистості та продуктивності.

Такер Свонсон Макнір Карлсон (англ. Tucker Swanson McNear Carlson; 16 травня 1969) — американський консервативний політичний коментатор, з 2016 року ведучий вечірнього політичного ток-шоу «Tucker Carlson Tonight» на Fox News. Став публікованим журналістом у 1990-х, пишучи, з-поміж іншого, для журналу «The Weekly Standard». Працював коментатором для CNN з 2000 по 2005 рік, був співведучим «Crossfire». Із 2005 по 2008 був ведучим вечірньої програми «Tucker» на MSNBC. Із 2009 року працює політичним аналітиком для Fox News. 2010 року Такер Карслон співзаснував і був першим головним редактором консервативного новинно-публіцистичного вебсайту «The Daily Caller».

Такер Карлсон: Витрата мільйона доларів на боротьбу в коледжах з чимось, що називають токсичною мужністю, якимось дивним чином не зробила нашу країну набагато кращою. І все ж дехто хоче продовжувати це робити. В університеті Вісконсину в Медісоні, професор заявила, що нам потрібне спеціалізоване навчання проти токсичної мужності починаючи з дитячого садка. Тільки коли 6-річні вчитимуть «взаємозв’язки і складності чоловічої ідентичності - ми будемо по-справжньому вільними». Ви вірите в це?

Кеті Аре, власниця журналу «Католіна», наш ліберальний експерт, дала відповідь на декілька запитань.

Такер Карлсон: Кеті, як ви думаєте, якщо ви візьмете 5-річну дитину і будете говорити з нею про взаємозв’язок чоловічої ідентичності, як на вашу думку, вона відреагує?

Кеті: Я вважаю, що нам потрібно говорити з 5-річною дитиною так, щоб вона могла розуміти. Потрібно говорити про чемність, ввічливість, про те, що потрібно ставитись до всіх однаково, не бути агресивним. Хлопчики – це хлопчики. Ми всі це чули. Маленькі хлопчики чули це. Такого більше не буде. Майбутні мислителі, лідери Америки житимуть в матріархальному суспільстві, не патріархальному. Вони не будуть переповнені токсичною мужністю. Це буде більше природна мужність, тому у нас буде менше злочинів, менше жорстокості.
Буде краще середовище для життя, якщо майбутні лідери будуть кращими людьми.

Такер Карлсон: Тобто хлопчики не можуть бути хлопчиками, але дівчатка можуть бути дівчатками?

Кеті: Так, дівчатка можуть бути дівчатками, тому що вони не є жорстокими у нашому суспільстві. Хлопчики стають чоловіками, які здійснюють в тричі більше злочинів за жінок. Це просто факт. Дівчатка все роблять правильно, хлопчики – ні.

Такер Карлсон: Ви прожили в цьому світі уже деякий час. Чи думаєте ви, що люди, які придумують такі ідеї – найнещасніші люди у цьому світі? Чому? Коли ви каже, що потрібно менше нормальних відносин. Відносини хлопчика із батьком приносять першому шкоду. Чи не можуть бути такі твердження наслідком глибокого нещастя людей?

Кеті: Була жінка, яка писала про шкоду ДДТ, пестициду, який вбивав комах та паразитів, але він також вбивав птахів і бджіл.

Такер Карлсон: Рейчл Карлсон?

Кеті: Так. Чи була вона нещасна через те, що їй не подобалось, що птахи припинили співати чи вона говорила, що у нас є ці токсини. Так, вони зберігали врожай, але вони вбивали природу. Тут така ж концепція. Давайте знищимо токсичну мужність, давайте знищимо ДДТ в наших хлопчиках.

Такер Карлсон: ДДТ це штучний хімікат, а тестостерон – це природній гормон.

Кеті: Так, алетестостерон не повинен приводити до вбивств.

Такер Карлсон: Чому це погано, якщо це природньо?

Кеті: Тестостерон викликає токсичну мужність. Це те, що ми кажемо. Давайте вчити хлопчиків не бути як ДДТ. Давайте зробимо їх органічними. Давайте зробимо їх зеленими, зробимо їх більш позитивними. Така концепція.

Такер Карлсон: Це безумство, але ви говорите з усмішкою, спасибі вам за це.

Кеті: Добре, дякую.

Джозен Пітерсон, професор університету Торонто, автор бестселеру «Дванадцять правил життя» приєднується до нас.

Такер Карлсон: Професоре Пітерсон, просте запитання. Що відбувається з хлопчиками коли ви кажете їм, що мужність – токсична.

Професор Пітерсон: Я гадаю, що потрібно бути дурнем, щоб казати їм це. Перше, чому саме ми говоримо про токчичну мужність – показники злочинність в США і Північній Америці знизились на 50% за останні 25 років, включаючи майже всі категорії тяжких злочинів. Сам термін дуже погано визначений. Я гадаю, це жахливо, що педагогічні факультети просувають таку маячню. Я думаю, якщо ваші діти знаходяться під впливом цієї ідіотської, направленої на соціальну справедливість, псевдоосвіти, тоді вам потрібно забрати їх зі школи. Все, що пов’язане із цією ідеєю – безглузде.

Такер Карлсон: Забрати їх зі школи, тому що це шкодить їм?

Професор Пітерсон: Тому що їх не вчать, їх піддають впливу пропаганди. Також не має доказів, що ми будуємо нашу чоловічу чи жіночу ідентичність, як результат навчання зі сторони вчителів. Майже всьому цьому, до деякої міри, ми вчимося по певному прикладу. Більшість із цього залежить від біологічних схильностей. Твердження, що ви можете боротись із чимось настільки слабко визначеним як токсична мужність з допомогою погано складених освітніх програм і досягнути бажаної цілі – це абсолютно безнадійно. Таке ніколи не відбудеться. Все що це зробить – це ще більше зіпсує освітню систему, яка вже сильно зіпсована.

Такер Карлсон: Я не хочу кидати вам виклик в прямому ефірі, але ви стверджуєте, що гендер зафіксований біологічно і ми знаємо, що це біологічно не закріплено.

Професор Пітерсон: Він не зафіксований біологічно. Люди досить пластичні і ми постійно вчимося. Ми можемо модифікувати нашу поведінку, але є чоловічі і жіночі схильності. Справа навіть не в статевій приналежності. Проблема в токсичній мужності. Чим би це не було, цьому навіть не можна дати визначення. Якщо людей турбує агресія та жорстокість… Як я вже сказав, показники тяжких злочинів в США знизились на 50% за останні 25 років. У нас неймовірні успіхи в цій області. Вулиці безпечніші ніж раніше. Це історичний факт і вони стають безпечнішими постійно. Де криза? І навіщо нам змінювати освіту наших дітей через ідіотів-ідеологів? Навіть в наукових колах починають прокидатись. Два тижні тому вийшла стаття в газеті «Хроніка вищої освіти», яка містила гостру критику освіти за її жахливі стандарти і абсолютну одержимість ідеологією і за ідею, що ми повинні звертати увагу на токсичну мужність починаючи з дитячого садка.

Такер Карлсон: Ми змиримся із цим, тому що ми пасивні і слабкі. Я хотів би, щоб ми не були такими. Спасибі, що нагадали нам про це, професоре.

Професор Пітерсон: Вірно підмічено. Завжди приємно поговорити з вами

Такер Карлсон: Дякую!

Нагадаємо, раніше ми писали хто такий Ян Кум: українець, що створив WhatsApp та став мільярдером.

Раніше стало відомо, що на виставці Human (Un) Limited в Пекіні був представлений жилет з рослин, який росте і живе за рахунок відходів життєдіяльності людського тіла. Автором такого незвичайного дизайну став Арусяк Габрієлян, його проект отримав назву «Posthuman Habitats».

Читайте також:Джекі Чан пообіцяв 7 тисяч тому, хто придумає ліки проти китайського коронавірусу