Україна
28 квітня 2020
Найголовніше за день: збільшення кількості коронавірусної хвороби COVID-19, план виходу столиці з карантину та скандал з рестораном Тищенка
Читайте про найголовніші події дня, 28 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 квітня.

Збільшення кількості коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

У Києві серед осіб, у яких за останню добу виявили коронавірус COVID-19, 36 жінок віком від 23 до 74 років, стільки ж чоловіків віком від 23 до 80 років, а також троє дівчаток від 11 до 16 років та троє хлопчиків від семи місяців до 17 років.

План виходу столиці з карантину

Київська влада підготувала план першого етапу послаблення обмежувальних заходів у столиці.

Перший етап ми розпочнемо, якщо на 12 травня не буде різкого збільшення кількості хворих. Тому наступні два тижні будуть вирішальними", – зазначив він.

Також у всіх установах та на підприємствах обов'язкова термометрія співробітників та відвідувачів, обов'язкові правила безпеки, а якщо клієнт без маски, то його або не впускають до приміщення, або це відповідальність надавача послуг (він має забезпечити клієнта маскою), уточнив міський голова.

Скандал з рестораном Тищенка

У центрі столиці ресторан "Велюр", котрий належить мережі "Наша карта" народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка, продовжує працювати попри карантин. Як зазначається у сюжеті видання, гостями ресторану є депутати, бізнесмени та колишні члени Партії регіонів.

Микола Тищенко, спростував інформацію про те, що його ресторан "Велюр" працює в умовах запровадженого в Україні карантину. Про це політик написав на своїй сторінці в Instagram.

Натомість, Тищенко звинувачує журналістів "Бігус.Інфо" в продажності.

Нагадаємо, 28 квітня набирає чинності новий закон про фінансовий моніторинг.

Як стало відомо, народний депутат України Володимир В'ятрович у вівторок йде на допит у Державне бюро розслідувань, куди його викликали в зв'язку з організацією міжнародного форуму з нагоди 85-х роковин Голодомору в 2018 році.

Також ми повідомляли, що міністерство внутрішніх справ і сервіс «Штрафи UA» запустили однойменний додаток, де водії за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією та номером штрафу можуть здійснити перевірку та заплатити за порушення ПДР.

Читайте також:Мережа вибухнула мемами та фотожабами на флешмоб слуг в Раді у футболках «маю право на помилку»