Нова монета номіналом 10 гривень з’явиться в обігу 03 червня 2020 року, - НБУ
В НБУ говорять, що українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими монетами, і попередніми банкнотами.
news-image

Нова монета номіналом 10 гривень з’явиться в обігу 03 червня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Це – частина комплексного рішення з оптимізації та оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, що триває з 2014 року. Його мета – забезпечити в Україні надійніші та захищеніші від підроблень банкноти, зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави. Введення в обіг нових обігових монет номіналом 10 гривень завершить цей процес. Ми подбали про про максимальну зручність обміну 10-гривневих банкнот на нові монети – громадянам непотрібно спеціально обмінювати банкноти 10 гривень на монети цього номіналу", - йдеться у повідомленні.

В НБУ говорять, що українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими монетами, і попередніми банкнотами.

Поступово – у результаті природного зношення – 10-гривневі банкноти будуть замінюватися в обігу монетами.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що без кредиту МВФ “привид банкрутства занурить Україну у злидні”.

Як стало відомо, Рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні розміром 135 мільйонів доларів для проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

Також ми писали, що з 28 квітня 2020 року в Україні зміняться правила грошових переказів.  Для операцій до 5 000 грн нічого не зміниться. Але оновлені вимоги встановлюють, що для операцій, що перевищують поріг в 5 000 грн (сьогодні ця сума становить 15 000 грн) необхідно буде пред'являти документи, що засвідчують особу (або, якщо мова йде про поповненнях через термінал, то вставити в термінал свою банківську карту для ідентифікації).