Україна
29 квітня 2020
Найголовніше за день: новий голова податкової служби, протест підприємців проти карантину, заборона вильоту чартера із заробітчанами
Читайте про найголовніші події дня, 29 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 квітня.

Новий голова податкової служби

Кабмін 29 квітня призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка. Про це стало відомо із засідання Уряду.

Зазначимо, в минулому Любченко працював директором департаменту оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби, а у 2009-2011 роках – заступником голови ДПА.

За інформацією ЗМІ, кандидатуру Любченко лобіював Марченко і водив його в Офіс президента "на узгодження".

Протест підприємців проти карантину

У центрі Києва зібралися підприємці, які вимагали завершити карантин 1 травня, щоб у них була можливість відновити роботу та повноцінно працювати.

Акція протесту підприємців в Києві у вигляді автопробігу починається на вулиці Грушевського під будинком Уряду.

Люди обурені забороною працювати малому бізнесу, але великим мережам гіпермаркетів працювати можна.

Протестуючі вимагають закінчити карантин з 1 травня і дати можливість малому бізнесу "годувати свої сім'ї".

Люди приїхали на автомобілях і цим заблокували проїзд.

Представники правоохоронних органів викликали евакуатори, щоб прибрати машини з проїзної частини, через що між представниками Нацгвардії та учасниками протесту відбувся конфлікт.

Заборона вильоту чартера із заробітчанами

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» була вимушена скасувати рейс PS1118 Київ – Лондон через заборону Державної Авіаційної Служби України.

Рейс мав виконуватися сьогодні, 29-го квітня, о 12:40 і був організований для доправлення до Великої Британії на роботу українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем закордоном.

Рейс скасовано через заборону авіаційної влади України (Державна авіаційна служба України), яку авіакомпанія отримала за дві години до запланованого часу вильоту без вказання підстав та посилання на нормативні документи. При цьому, авіакомпанія подала усі необхідні документи для отримання дозволів вчасно та розраховувала на завчасне або в розумні строки отримання рішення.

Пасажири рейсу – мешканці різних регіонів України, які діставалися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності будь-якого регулярного наземного пасажирського сполучення – наразі знаходяться в терміналі Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Також повідомляли, опитування показало, що чим менше респонденти дивляться новини, тим частіше виходять з дому під час карантину.

Нагадаємо, що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі виступила зі спеціальною заявою через можливе призначення на посаду віцепрем’єра України колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.  

Як ми писали, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що за кордоном українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин.

Читайте також:Коронавірус може згубно впливати на згортання крові: чому помер 18-річний юнак, а МОЗ змінило інструкції