Політика
30 квітня 2020
Розтрати в Мінобороні: заступнику Полторака Павловському обрали запобіжний захід
Його підозрюють у розтраті коштів при закупівлі пального для армії у 2016 році.
news-image

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для ексзаступника голови Міноборони Ігоря Павловського. Його підозрюють у розтраті коштів при закупівлі пального для армії у 2016 році. 

Павловському обрали запобіжний захід у вигляді застави розміром 168 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду

Колишнього заступника міністра підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем. Запобіжний захід діятиме два місяці – до 29 червня 2020 року. 

Павловський зобов'язаний прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними та свідками у кримінальному провадженні, а також має здати закордонний паспорт.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

В Офісі Президента України відреагували на оголошення підозри ексзаступнику міністра оборони Ігорю Павловському у "справі Гладковського" щодо корупції в оборонній сфері, вказавши, що "всіх мародерів, які обкрадали армію, буде покарано". Про це повідомлено в ОПУ у Telegram-каналі.

Після приходу до влади команда Президента ліквідувала штучно створені обмеження для роботи НАБУ, серед іншого – політичні. Тепер інституція починає показувати результати. Всіх мародерів, які обкрадали армію, буде покарано", - вказали в ОПУ.

Справа Павловського: коротко

Ще у 2017 році НАБУ викрило корупційну схему розтрати 149 мільйонів гривень під час закупівель у Міністерстві оборони. Серед затриманих був тодішній заступник міністра оборони Ігор Павловський.

Разом із Павловським тоді затримали директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича.

За версією слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатом торгів 26 квітня 2016 року Комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні.

Упродовж червня – серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав замовник та постачальник уклали низку додаткових угод. За ними було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни.

Внаслідок цього незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 мільйонів 339 тисяч гривень.

У схемі, за інформацією ЗМІ, фігурує компанія "Трейд Коммодіті". 

Нагадаємо, очільник Міністерства оборони України Андрій Таран скасував наказ про трансформацію об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління ЗСУ. Цей наказ був виданий його попередником Степаном Полтораком.

Також повідомляли, що начальник Служби державної охорони України Валерій Гелетей написав рапорт про відставку.

Читайте також:Зеленський затвердив новий склад РНБО