Україна
30 квітня 2020
Найголовніше за день: визнання Росії агресором, публікація закону про ринок землі та презентація серіалу «Цифрові гроші»
Читайте про найголовніші події дня, 30 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 квітня.

Визнання Росії агресором

Депутати ухвалили постанову про звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України.
 
Верховна Рада звертається до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України, як такі, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, посилювати політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-окупанта до повного припинення нею збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних державних кордонів", - йдеться у тексті звернення

Публікація закону про ринок землі

Закон України № 552-IX також оприлюднено на сайті видання.

Як повідомлялося, 31 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

За ухвалення відповідного законопроєкту №2178-10 проголосували 259 депутатів.

Презентація серіалу "Цифрові гроші"

Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий серіал "Цифрові гроші" для платформи "Дія.Цифрова освіта".

Серіал представила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на онлайн-презентації серіалу  «Цифрові гроші» 30 квітня.

Нагадаємо, на виконання рішення Солом'янського райсуду Києва щодо позову батька активістки Катерини Гандзюк держвиконавець ухвалив постанову про накладення арешту на кошти нардепа Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору.

Як ми писали, МОЗ закликає українців залишатися вдома на травневі свята. Наявний рівень захворюваності в Україні на коронавірусну хворобу, свідчить про те, що карантин був введений вчасно і дав свої результати.

Також стало відомо, що у Польщі без українців зіпсується весь урожай полуниці: заробітчани не можуть виїхати через карантин. Через коронавірус і закриття кордонів у Польщі вже назріла справжня полунична криза.

Читайте також:В Україні зафіксовано 10406 випадків коронавірусної хвороби COVID-19