Суспільство
30 квітня 2020
Столичні медики оголосили бойкот через низьку зарплату під час епідемії, Кличко пообіцяв доплати
Медики обурені, адже отримали на 30-40% менші зарплати, ніж до епідемії.
news-image

Медичний персонал Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району вийшов на протест і відмовляється працювати за зарплату в розмірі 3-5 тисяч гривень в умовах поширення коронавірусу.

Цю інформацію hromadske підтвердили у приймальній лікарні. Там уточнили, що участь у протесті взяли переважно медсестри та санітарки, а лікарів серед них не було. Додають, що «вже всі порозходилися».

На сторінці «Життя Мінського масиву — Оболонський район» у Facebook зазначають, що медики отримали зарплати за квітень, розраховуючи на доплати за роботу з інфікованими.

Натомість, як повідомляють, вони отримали на 30-40% менші зарплати, ніж до епідемії. Медсестри отримали 4-5 тисяч гривень, молодші сестри — 3-4 тисячі гривень, лікарі — від 6 до 9 тисяч. Це підтверджують прикріплені розрахункові листи за квітень 2020-го.

Додають також, що два відділення оголосили про відмову працювати в таких умовах і з такою оплатою. Ще кілька відділень готується страйкувати.

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу 30 квітня повідомив, що на доплати медикам виділять майже 900 мільйонів гривень. Він запевнив, що столична влада зараз шукає можливості для допомоги медпрацівникам.

Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші — в тому числі на виплату зарплати співробітникам — з державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, — медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету гроші на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень», — сказав Кличко.

Нагадаємо, медики зі швидкої допомоги у Білій Церкві готуються до звільнення через низькі зарплати в умовах пандемії Covid-19

Як стало відомо, жертвами коронавірусу в Італії стали більше 150 медиків.

Також ми повідомляли, що лікарі в усьому світі стурбовані поширенням проблемами зі згортанням крові у пацієнтів з важким перебігом COVID-19.

Читайте також:Майже 2 тисячі медиків та понад 650 дітей захворіли на COVID-19, - Степанов