Україна
2 травня 2020
У МОЗ обіцяють розібратися, чому медикам не дійшли обіцяні надбавки до зарплати
Глава МОЗ Максим Степанов запевняє, що уряд перерахував всі кошти у регіони, й затримки виникають вже на місцях
news-image

У Міністерство охорони здоров’я надходять скарги від лікарів, які працюють з хворими на Covid-19, що не всі вони отримали підвищену до 300% заплату. Глава МОЗ Максим Степанов запевняє, що уряд перерахував всі кошти у регіони, й затримки виникають вже на місцях.

Про це міністр заявив під час брифінгу 2 травня, пише «Є!».

Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати… прораховувати якісь там погодинно або ще якось. Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без виключення виплати повинні здійснюватися в повному обсязі, — зазначив Стапанов.

Він заявив, що вже відреагував на ситуацію й направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожному медзакладу, які суми і яким працівникам, що лікували хворих з коронавірусом, були виплачені.

Працівники, які не отримали обіцяної заробітної плати, мають звернутися за номером 0 800 505 201 для вирішення проблеми.

Як відомо, лікарі мають отримувати надбавки за роботу з хворими на COVID-19. Затверджені тарифи включають додаткові доплати, винагороди працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300% заробітної плати відповідно до законодавства, забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами в повному обсязі.

Читайте також: Столичні медики оголосили бойкот через низьку зарплату під час епідемії, Кличко пообіцяв доплати

Як стало відомо раніше, в США схвалили використання препарату «Ремдесивір» для лікування COVID-19. Його хоче купити Україна