Найкращі фільми про крокодилів для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про крокодилів
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про крокодилів. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «З'їдені заживо» (1976)

За сюжетом власник глухого готелю згодовує неприємних йому жильців нільському крокодилу, що живе в болоті прямо за житловими номерами. При всій фантасмагоричності такого сюжету, він перегукується з цілком реальним випадком, що мав місце в Техасі середини 1930-х років, коли Джо Болл, власник бару в містечку Елмендорф, який тримав в якості атракціону для відвідувачів яму з справжнім алігатором, був звинувачений у вбивствах декількох жінок . Правда, до суду справа не дійшла - Джо вчинив самогубство рівно в той день, коли поліція мала намір заарештувати його.

2. «Лейк Плесід: Озеро страху» (1999)

В озері поруч з маленьким містечком десь в штаті Мен виявляється гігантський крокодил, який пожирає все, що попадеться йому на очі, від аквалангістів до ведмедів. Місцевий шериф (Брендан Глісон) і надісланий із Нью-Йорка палеонтолог (Бріджет Фонду) намагаються зловити монстра, в чому їм допомагає офіцер по захисту навколишнього середовища (Білл Пуллман)

3. «Алігатор» (1980)

Після того як батько викидає подарованого дочці крихітного алігатора в унітаз, тварина виживає, і довгі роки живе в каналізаційних тунелях, харчуючись - крім пацюків - відходами з біологічної лабораторії. Завдяки такій дієті алігатор в результаті доростає до неймовірних розмірів, і все частіше починає виповзати на поверхню в пошуках їжі, залишаючи за собою кривавий слід і сіючи паніку серед жителів міста. Зупинити рептилію намагаються похмурий поліцейський детектив (Роберт Форстер) і найманий мисливець (Генрі Сільва), яким допомагає експерт по рептиліях (Робін Райкер).

4. «Крокодил» (2007)

Грег Маклін, який зняв цей крокодиловий хоррор, відомий в основному як автор дилогії «Вовча яма» про недружнього до туристів жителя австралійської глибинки. У наступній своїй роботі Маклін переміщує дію в один з національних парків Австралії, де дослідниця дикої природи Кейт (Рада Мітчелл) проводить екскурсію по річці для групи туристів, і зауважує неподалік сигнал лиха. Але після прибуття на місце туристична човен зазнає аварії, і група на чолі з Кейт виявляється на невеликому острівці, який через кілька годин буде повністю накритий припливом. Але головна проблема в тому, що навколо цього клаптика суші курсує гігантський і агресивний крокодил

5. «Первісне зло» (2007)

Дія відбувається в Бурунді, куди з Нью-Йорка вирушає група телевізійників, щоб зняти сюжет про Густава - крокодила-людожера, рахунок жертв якого йде на сотні. Прибувши на місце, команда героїв об'єднується з досвідченим мисливцем Крейгом (Юрген Прохнов), давно спраглого вистежити Густава. Всім їм тепер доведеться не тільки полювати на африканську рептилію-монстра, але і вижити посеред бурхливої в країні громадянської війни

6. «Хижі води» (2007)

Фільм знятий в Австралії - і також заснований на реальній історії нападу крокодила на людей в 2003-му. Фільм розповідає про трьох друзів, які вирішують порибалити на річці, загубленої в джунглях, і разом з провідником відправляються в плавання. Однак в глибині болотистій місцевості на людей раптово нападає живе тут крокодил, і герої втрачають човен, і змушені ховатися на деревах від хижої рептилії, що спостерігає за кожним їхнім кроком.

7. «Останній хижак Юрського періоду» (2004)

Сюжет тут крутиться навколо спроб спеціальної команди на чолі з найманим мисливцем (Менділор) знайти і знищити розгулює по величезному заповіднику стародавнього монстра, клонованого з останків динозавра, що представляє собою щось середнє між тираннозавром і крокодилом.