Суспільство
4 травня 2020
Карантин у Чернівецькій та Івано-Франківській областях буде жорсткішим, ніж загалом у країні - Кабмін
Карантинні обмеження в областях, які є лідерами за кількістю випадків COVID-19, будуть жорсткішими, ніж загалом у країні.
news-image

Карантинні обмеження в областях, які є лідерами за кількістю випадків COVID-19, будуть жорсткішими, ніж загалом у країні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в понеділок.

11 травня необхідно буде провести комісії в областях, провести Національну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і ухвалити рішення залежно від ситуації, що склалася станом на 11 травня в трьох областях-лідерах (за захворюваністю COVID-19 - ІФ) щодо впровадження окремих карантинних обмежень у регіонах, де епідситуація гірша, ніж загалом у країні. Такий адаптивний механізм карантину ми використовуватимемо протягом року", - додав він.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про розробку чітких критеріїв адаптивного карантину.

Ми хочемо запропонувати критерії адаптивного карантину. В нас є Чернівецька та Івано-Франківська області з дуже високим рівнем захворюваності та зареєстрованою дуже великою кількістю захворювань щодня. Звісно, ми не можемо дозволити собі таке відкриття, як в інших областях. Тут потрібен механізм адаптивного карантину ... Ми й надалі аналізуватимемо ситуацію: якщо побачимо негативну тенденцію, обмеження звужуватимемо", - сказав він.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 22 травня. Але з 11 травня плануються такі пом'якшення: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, салонів краси, літніх майданчиків закладів харчування, бібліотек, музеїв.

До речі, кабмін зняв «карантинну» заборону на проведення планових операцій - Степанов.

Також стало відомо, що Польща послаблює карантин: чого чекати українським заробітчанам.