Україна
5 травня 2020
На Буковині число хворих на COVID-19 сягнуло майже 2 тисяч
У Чернівцях закінчуються ліжко-місця.
news-image

На Буковині зростає кількість хворих на коронавірус. Зокрема, упродовж останньої доби підтвердили ще 61 випадок. Тим часом, у медичних закладах Чернівців закінчуються ліжко-місця, виділені для хворих на COVID-19.

Загалом від початку спалаху епідемії на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 1 948 людей. На жаль, 53 пацієнти померли від ускладнень. Щоправда, 159 осіб одужали та їх уже виписали. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Як тільки забракне місця у міській лікарні №3, недужих почне приймати госпіталь ветеранів війни. Тамтешній персонал є готовим до роботи з інфікованими COVID-19. У госпіталі зможуть надавати якісні медичні послуги всім чернівчанам, які цього потребуватимуть, – зазначив Осачук.

Він додав, якщо кількість хворих на Буковині надалі зростатиме, то у госпітальні бази можуть перепрофілювати санаторій "Садгора" та перинатальний центр.

Водночас голова Чернівецької ОДА наголосив, попри анонсоване урядом пом'якшення карантинних заходів, на Буковині обмеження триватимуть довший період часу.

Для областей, де число хворих залишається високим та продовжує зростати, діятиме адаптивний карантин. Так, до 22 травня у нашій області буде особливий режим в’їзду та виїзду, також не відновлюватимуть міжрайонне автобусне сполучення", – констатував Осачук.

Дивіться відеозвернення Сергія Осачука щодо ситуації з коронавірусом на Буковині 

Чернівецька область залишається лідером за кількістю заражених на коронавірус в Україні. На другому місці йде Київ. 

Нагадаємо, станом на 9:00 5 травня в Україні 12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

Також повідомляли, що в Україні в боротьбі з коронавірусом вже освоїли понад 1,3 млрд бюджетних гривень, які пішли на закупівлю захисних масок, костюмів, дезінфекцію та апарати ШВЛ.

Читайте також:Легені просто згоріли: на Буковині від COVID-19 померли двоє юних братів