Київ
5 травня 2020
Коли відкриють метро у Києві: заява Шмигаля
Відкриття метрополітенів в Україні буде відбуватися в два етапи – на 3 і 4 етапах послаблення карантину.
news-image

Метро у містах України – Києві, Харкові та Дніпрі – закрили ще 17 березня. Воно точно не працюватиме щонайменше до кінця карантину, тобто до 22 травня. Відкрити метро уряд планує на 3-му етапі послаблення карантину, однак користуватися ним зможуть окремі категорії громадян.

Що каже уряд про відкриття метро

Загалом відкриття метрополітенів в Україні буде відбуватися в два етапи – на 3 і 4 етапах послаблення карантину, відзначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "Українському радіо". 

Як і коли запрацює метро в Україні:

- На 3-му етапі послаблення карантину метро відкриють для окремих категорій громадян і воно їздитиме з певними обмеженнями.

- У звичайному режимі метрополітен запрацює лише на четвертому етапі послаблення карантину.

Шмигаль пояснив, що метро в українських містах перевозить щодня понад 2 мільйони осіб – а це місце величезного ризику зараження коронавірусом.

Також глава уряду додав, що Кабмін поки не бачить можливості відкрити міжміський транспорт. Водночас міський транспорт працюватиме й надалі в тих режимах, в яких працював.

Позиція МОЗ і ОП щодо запуску метро

Метро в Україні відкриють у середині літа – про це пише Obozrevatel з посиланням на власні джерела в Міністерстві охорони здоров'я України. За їхніми словами, метро відкриють в останню чергу: за найбільш оптимістичного прогнозу, це кінець червня – початок липня.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на закритій зустрічі з журналістами, як пише thebabel, серед іншого прокоментував і питання відновлення роботи транспорту. За його словами:

- Метро дійсно планують запустити наприкінці червня – початку липня,

- А міжміський транспорт і внутрішні поїзди – у середині літа.

Заяви про відновлення роботи метро, які були раніше

Після оприлюднення 5 етапів виходу з карантину, мережею поширилася інформація, що метро запрацює 31 травня (за спецперепустками). А на початку червня – вже повноцінно. Однак її спростували як міський голова Києва, так і столичний метрополітен.

У метрополітені додали, що, згідно з постановою Кабміну, карантинні заходи в Україні продовжили до 22 травня. Обмеження стосуються і роботи метро.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Зазначимо, Уряд скасував низку обмежень з 11 травня. Уряд продовжив карантин до 22 травня.

Так скасував чи продовжив? Розбирається політичний блогер політичний блогер Сергій Савінцев у новому випуску "Іншого кута".

Читайте також:Карантин в Україні, найімовірніше, буде продовжений і після 22 травня з подальшими послабленнями, - прем'єр