Україна
5 травня 2020
Найголовніше за день: зменшення зареєстрованих за добу випадків коронавірусу, справа проти Венедіктової та підтримка малого і середнього бізнесу під час карантину
Читайте про найголовніші події дня, 5 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 травня.

Зменшення зареєстрованих за добу випадків коронавірусу

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 5 травня в Україні 12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

У той час на Буковині зростає кількість хворих на коронавірус. Зокрема, упродовж останньої доби підтвердили ще 61 випадок. Тим часом, у медичних закладах Чернівців закінчуються ліжко-місця, виділені для хворих на COVID-19.

Справа проти Венедіктової

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу проти генерального прокурора Ірини Венедіктової через незадеклароване майно.

Порушити кримінальну справу проти Венедіктової НАБУ зобов'язав Вищий антикорупційний суд. Зробив він це за позовом екс-очільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка.

Підтримка малого і середнього бізнесу під час карантину

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентувало програми підтримки малого та мікробізнесу, який постраждав від карантину через коронавірус. Наразі основні програми з підтримки полягають у наданні пільгових кредитів.