Суспільство
6 травня 2020
Як підтримати своє здоров'я під час карантину
Карантин - не привід просто сидіти вдома перед телевізором за переглядом безкінечних серіалів.
news-image

Українці на карантині перебувають уже майже два місяці. Більшість з нас змушені були відмовитися від знайомого ритму життя, звичок та улюблених занять.

Але карантин - не привід сидіти вдома лише перед телевізором чи за переглядом безкінечних серіалів, поїдаючи безмежні порції улюблених страв.

Щоб не набрати лишніх кілограмів та проблем зі здоров'ям, варто слідкувати за своїм раціоном та займатися фізичними вправами. Безліч відео тренерів в інтернеті вам у поміч. Головне - бажання та мотивація, аби після карантину ви мали здоровий та гарний вигляд.

В той час, коли всі переходять на віддалену роботу, вкрай важливо не забувати рухатися, а то й навіть підвищити свою фізичну активність. Адже при виконанні фізичних справ виділяється дофамін, що впливає на покращення настрою (в самоізоляції дуже актуальне питання), а також завдяки поліпшенню кровообігу ви можете ще й зміцнити свій імунітет. — каже Катя — Для мене є звичними групові вечірні тренування у залі, але на цей час я змінила свій графік і тепер намагаюсь переносити фізичну активність на ранок, аби зарядитись на подальший день, а також почати свій ранок з важливої справи — піклування про своє здоров’я", - розповідає Катерина Бєлкіна — багаторазова призерка міжнародних змагань з кікбоксингу, амбасадорка кампанії “Світла сторона сили”.

Щодо раціону, головним є планування. Планування часу та приймання їжі, заздалегідь продумане меню буде актуальним.

Вживайте більше овочів, фруктів та круп, адже це та їжа, яка допоможе підтримувати імунітет та надасть сили для фізичної активності. 

Нагадаємо, ми писали про важливі поради для тих, хто хоче зміцнити систему захисту організму. Від того, у якому стані імунітет, залежить процес одужання хворих на коронавірус.

До речі, Оксана Скиталінська, лікар-дієтолог, говорить, що і нас самих, і наших дітей потрібно привчати до дуже простої їжі.

Також стало відомо, як за вихідні оздоровити свій організм: кілька порад дієтолога.

Читайте також:Повернення навіть 20% докарантинної мобільності може спровокувати сплеск COVID-19. Аналіз на прикладі Італії