Суспільство
6 травня 2020
Садочки і школи Кабмін хоче підготувати до 1 вересня попри карантин
Кабінет міністрів планує попри карантин підготувати дитячі садочки і школи до експлуатації з 1 вересня, а також відремонтувати приймальні відділення 210 "опорних" лікарень.
news-image

Кабінет міністрів планує попри карантин підготувати дитячі садочки і школи до експлуатації з 1 вересня, а також відремонтувати приймальні відділення 210 "опорних" лікарень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

Ще однією точкою розігріву економіки (крім доплат пенсіонерам – ред.) стане програма "Велике будівництво", над якою уряд за дорученням президента працює. Ми передбачаємо понад 100 мільярдів гривень лише на дорожнє будівництво державних доріг. Також великі кошти передбачаються на державний фонд регіонального розвитку – 4,9 мільярди гривень. Ще один момент – будівництво приймальних відділень лікарень", - говорить Шмигаль.

Прем’єр-міністр попросить Міністерство фінансів, щоб кошти державного фонду регіонального розвитку пішли в регіони якомога швидше. 

Давайте не будемо цей процес затягувати на липень вересень, тому що більшість об’єктів – це школи і дитячі садочки. І важливо, щоб будівництво тривало вже – і (щоб) до 1 вересня об’єкти освітньої інфраструктури були завершеними… Виплати авансів на кінець травня – початок червня гарантуємо і забезпечимо. Це будівництво необхідно починати, провадити і якісно завершити до 1 вересня. Попри карантин і коронавірус хочеться, щоб із 1 вересня наші діти пішли в якісно відремонтовані чи новозбудовані школи і дитячі садки", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, перші обмеження карантину в Україні будуть скасовані з 11 травня, бізнес має бути готовим до роботи у нових умовах

Як ми писали, ще кілька парламентських комітетів своїм рішенням відправили на доопрацювання програму діяльності уряду Дениса Шмигаля.

До речі, YouTube 6 червня проведе онлайн-випускний для школярів і студентів, які вимушені залишатися вдома через пандемію коронавірусу. На шкільну вечірку запросили артистів та представників бізнесу.

Читайте також:Данія першою у Європі відкрила дитсадки і початкові школи після карантину